مجله اینترنتی کشاورز جوان – وزیر جهاد کشاورزی بر ضرورت حذف رانتهای موجود در بخش کشاورزی تاکید و اعلام کرد: باید اقتصاد کشاورزی را آزاد کنیم و دخالتهای دولت را کاهش دهیم.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) محمود حجتی در دیدار با اعضای هیأت رییسه اتاق ایران با استقبال از اعلام آمادگی اتاق برای همکاری در حل معضلات حوزه کشاورزی اظهار کرد: راهاندازی زیر کمیتههای مشترک میتواند در راستای حل معضلات کشاورزی تأثیرگذار باشد. امروز بحثهای مختلفی از جمله امنیت غذایی، خودکفایی، آب مجازی، افزایش جمعیت و غیره در این بخش وجود دارد که باید سیاستهای مورد نظر برای ارتقا با همه این شاخص را جمعی دید و با یکدیگر تلفیق کرد.
وی با اشاره به اینکه باید برای حل مشکلات از همه ظرفیتهای موجود استفاده کنیم، گفت: مشکل اصلی کشور بعد از تولید نمود پیدا میکند. باید اقتصاد کشاورزی را آزاد کنیم و دخالتهای دولت را کاهش دهیم. از طرف دیگر ضروری است رانتهای موجود در این حوزه را حذف کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: تعیین قیمت نباید به تولید کشور صدمه بزند. بخش خصوصی میتواند با راهاندازی کشت و صنعتهای کوچک اثرات مثبت در این زمینه بگذارد.
تعرفه واردات محصولات کشاورزی نباید به تولید داخل آسیب بزند
حجتی، سیستم تعرفهگذاری برای واردات محصولاتی چون برنج و شکر را مورد توجه قرار داد و اعلام کرد: باید تعرفه واردات این محصولات که جزو کالاهای اساسی هستند به گونهای تعیین شود که به تولید داخل آسیب نزند. باید در کنار تولید نیشکر، تولید چغندر قند را هم مورد توجه قرار دهیم.
وی افزود: در حوزه میگو و ماهی کارهای خوبی انجام شده اما هنوز به اهداف تعیین شده در این حوزه نرسیدهایم.
وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: باید تولید صادرات محور را نیز در بحث امنیت غذایی در نظر بگیریم.
اجرای قانون انتزاع باید فازبندی شود
در این دیدار عبدالمهدی بخشنده – معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی – با انتقاد از تصمیمات غیرعلمی و غیراقتصادی در این حوزه تصریح کرد: قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی که بهمن سال گذشته تصویب شد، وظایف و مشکلات را افزایش میدهد؛ بنابراین لازم است که اجرای این قانون را با فازبندی جلو ببریم. اجرای طرح باید به تدریج صورت بگیرد و در این بین پس از مطالعه دقیق تصمیم بگیریم که مسئولیت هر حوزه بر عهده کدام ارگان گذاشته شود. برای مثال مشخص کنیم که متولی صنایع تبدیلی و تکمیلی چه نهادی است؟
بخش کشاورزی نیازمند توجه ویژه دولت
همچنین غلاممحسین شافعی – نایب رییس اول اتاق ایران – با اشاره به وضعیت کشاورزی و آب در بخشهای مختلف کشور و شرایط کاری کشاورزان در مناطق روستایی تصریح کرد: بخش کشاورزی به توجه ویژه دولت نیاز دارد. اتاق ایران توانست در این راستا قدم بردارد و با افزودن نام کشاورزی به آخر نام اتاق، مسئولیت جدیدی برای اتاقهای سراسر کشور تعریف کند.
درادامه نیز محسن جلالپور – نایب رییس اتاق ایران – وضعیت کشاورزی ایران در دولتهای نهم و دهم را مورد بررسی قرار داد.
وی تشریح کرد: در این حوزه مشکلات فراوانی وجود دارد البته با توجه به تجربه و تخصص وزیر جهاد کشاورزی و معاونان و مشاوران، امیدوارم تا حدی از این معضلات کاهش پیدا کند.
علاء میرمحمدصادقی – نایب رییس اتاق ایران – نیز با اعلام آمادگی بخش خصوصی و به ویژه اتاق برای تلاش در حل مشکلات حوزه آب و کشاورزی گفت: در حال حاضر ۱۵ هزار عضو به طور مستقیم و غیرمستقیم در بخش کشاورزی فعالیت میکنند. میتوانیم با توجه به این پتانسیل، کمیته مشترکی تأسیس کرده و زمینه برای حل مورد به مورد مشکلات موجود را فراهم کنیم.