عنبر آباد کرمان؛ قطب محصولات کشاورزی ارگانیک

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در print

مجله اینترنتی کشاورز جوان – تولید محصولات ارگانیک یکی از ضروریات امروز صنعت کشاورزی کشور به حساب می‌آید، کاری که سال‌ها پیش دنیا به سمت آن حرکت کرده و با علم به اینکه موجب کاهش بیماری‌ها می‌شود، از آن استقبال کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کویر، جنوب استان کرمان با دارا بودن اقلیم‌های متنوع، در چندین محصول کشاورزی از رتبه اول کشوری برخوردار است، اکثر محصولات تولید در جنوب کرمان خارج از فصل بوده که با کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی محصولات سالمی هستند‌.

مدیرجهاد کشاورزی عنبرآباد در این باره به ایسنا می‌گوید: شهرستان عنبرآباد برای کشت محصولات ارگانیک مستعد است و این محصولات دارای ارزش افزوده‌ای است که می‌تواند نقش مهمی را در توسعه و اقتصاد کشاورزی ایفا کند.

” عنایت سالاری”، می‌افزاید: محصولات جنوب کرمان در جهان دارای قابلیت خرید بالایی هستند که راز و رمز آن ارگانیک بودن این محصولات است.

وی ادامه می‌دهد: شهرستان عنبرآباد با بیش از ۶۰ هزار هکتار سطح زیر کشت محصولات زراعی و باغی حدود بخش زیادی از تولیدات کشاورزی کرمان را به خود اختصاص داده است.

سالاری با اشاره به اینکه این منطقه از لحاظ سطح زیر کشت باغی رتبه اول را در جنوب کرمان دارد، تصریح کرد: همچنین از لحاظ سطح زیر کشت مرکبات رتبه اول را در استان کرمان به خود اختصاص داده است.

وی ادامه می‌دهد: این منطقه با ظرفیت‌های بالقوه‌ای که از نظر حاصلخیزی خاک و شرایط اقلیمی متنوع کشاورزی دارد، شهرستان عنبرآباد را به جایگاه ویژه‌ای در سطح کشور و استان رسانده است.

سالاری می‌افزاید: تولید نوبرانه و خارج از فصل سبزی و صیفی و تنوع در کثرت ارقام مرکبات به صورت ارگانیک از جمله این ظرفیت‌ها است.

مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان عنبرآباد می‌گوید: این شرایط ظرفیت فراوان کشاورزی شهرستان عنبرآباد را نشان می‌دهد که خود بیانگر حضور کشاورزان نمونه کشوری و استانی در این منطقه است.

سالاری می‌گوید‌: این کشاورزان از نظر فنی و علمی از اطلاعات روز دنیا برخوردار بوده و مجموعه عظیمی از مزارع باغی و زراعی را در اختیار دارند.

 

ساخت کارخانه ماندگاری میوه در عنبرآباد

عملیات اجرایی ساخت نخستین کارخانه ماندگاری میوه در شهرک صنعتی عنبرآباد آغاز شد‌، سالاری در این خصوص به ایسنا می‌گوید: کارخانه ماندگاری میوه دارای چهار خط سرتینگ و سه خط بسته بندی است و بسته بندی میوه‌ها از طریق گاز مخصوص انجام می‌شود.

وی می‌افزاید: این کارخانه می‌تواند در بحث کنترل بازار کمک شایانی را به کشاورزان منطقه انجام دهد و ماندگاری میوه‌هایی مانند خیارسبز، توت فرنگی، فلفل دلمه و بادمجان را تا مدت ۳۰ روز به صورت تازه نگه دارد.

سالاری می‌گوید: میوه‌هایی مانند خیارسبز و توت فرنگی ماندگاری بیش از هفت روز را ندارند که با استفاده از فناوری این کارخانه می‌توان ماندگاری میوه‌ها را به ۳۰ روز افزایش داد و به هر نقطه از دنیا ارسال کرد.

وی با بیان اینکه این کارخانه به طور مستقیم زمینه اشتغال ۵۲ نفر را ایجاد می‌کند، می‌افزاید: فاز نخست این کارخانه تا پایان امسال به بهره برداری می‌رسد و فاز دوم آن هم تا یک سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.

مدیر جهاد کشاورزی عنبرایاد می‌گوید: این کارخانه برای نخستین بار در ایران در شهرستان احداث می‌شود که هم اکنون چهار کشور جهان از خدمات این کارخانه بهره‌مند هستند.

وی می‌افزاید: ظرفیت این کارخانه در سال حدود ۳۴ هزار تن بوده و امید است با اجرای این طرح در بحث بازاریابی و ماندگاری میوه بویژه خیارسبز، توت فرنگی و میوه‌های دیگر به کشاورزان خدمت شایانی کرده باشیم.

 

ساخت مجتمع بسته بندی و سردخانه محصولات کشاورزی در عنبرآباد

مجتمع بسته بندی و سردخانه محصولات کشاورزی با ظرفیت سه هزار تن در شهرستان عنبرآباد با اعتبار بیش از ۱۱ میلیارد ریال که حدود هشت میلیارد ریال آن از محل صندوق توسعه کشاورزی شهرستان و مابقی آن سهم بخش خصوصی است، ساخته می‌شود.

مدیرجهاد کشاورزی عنبرآباد می‌گوید: بسته بندی محصولات کشاورزی نقش موثری در افزایش قیمت محصول دارد این مجتمع حدود دو هزار و ۵۰۰ متر مربع زیربنا دارد و سردخانه آن قابلیت نگهداری مرکبات، سیب زمینی و سایر محصولات کشاورزی را داراست.

سالاری با بیان اینکه این مجتمع بسته بندی نیز شامل بسته بندی انواع محصول مرکبات و خرماست، می‌افزاید: این مجتمع برای ۲۰ نفر اشتغالزایی دارد و بسته بندی محصولات کشاورزی به شیوه‌های جدید در این محل انجام خواهد شد و پیش بینی می‌شود مرحله نخست این مجتمع در شش ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.
برداشت مرکبات ارگانیک از باغات عنبرآباد

برداشت محصول مرکبات ارگانیک از ۱۴ هزار هکتار باغ مرکبات درحال انجام است و برداشت محصول تا اسفند ادامه دارد.

سالاری می‌گوید: پیش بینی می‌شود امسال نیز ۲۰۰ هزار تن انواع محصول مرکبات شامل پرتقال، نارنگی و گریب فروت از باغات این شهرستان برداشت و به بازارهای مصرف عرضه شود.

وی می‌گوید: ارگانیک بودن محصول مرکبات شهرستان موجب شده تا این محصولات چه در بازار داخل و چه خارج از مشتریان خوبی برخوردار باشند.

 

صادرات بیش از ۲۵ درصد محصول خیار سبز عنبرآباد به بازارهای خارجی

پیش‌بینی می‌شود در سال جاری بیش از ۸۰ هزار تن خیار سبز از مزارع این شهرستان برداشت و روانه بازارهای داخلی و خارجی شود.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان عنبرآباد به ایسنا می‌گوید: سطح زیر کشت خیار سبز در شهرستان عنبرآباد ۹۰۰ هکتار است که از این میزان ۳۰۰ هکتار مربوط به کشت گلخانه و ۶۰۰ هکتار آن کشت تونلی است.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود در سال زراعی جاری بیش از ۸۰ هزار تن خیار سبز از مزارع شهرستان عنبرآباد برداشت و روانه بازارهای داخلی و خارجی شود، ادامه می‌دهد: در سال جاری بیش از ۲۰ درصد محصول خیار سبز عنبرآباد از نوع واریته تیبا که تولید داخلی است به آسیای میانه به ویژه کشور روسیه فرستاده می‌شود.

سالاری می‌گوید: بذرتیبا که در سال جاری در شهرستان عنبرآباد کشت می‌شود توسط یکی از کشاورزان پیشرو منطقه جنوب در شرکت بین‌المللی هامون تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه میزان برداشت خیار سبز در هر هکتار در گلخانه ۱۸۰ تن محصول و در کشت تونلی یا پنج متری بیش از ۵۰ تن برداشت است ، می‌گوید: بیش از ۸ هزار نفر به طور مستقیم در برداشت خیار سبز مشغول به کار می‌شوند .

و اما بیش از ۲۵ درصد محصول خیار سبز عنبرآباد به بازارهای خارجی صادر می شود، سالاری در این مورد می‌گوید: این محصول سال گذشته به بازارهای جهانی بخصوص کشورهای آسیای میانه صادر شد و پیش بینی می‌کنیم امسال حدود ۲۰ هزار تن خیار سبز از نوع تیبا به کشورهای خارجی صادر شود‌.

مدیر جهاد کشاورزی عنبراباد اراضی کشاورزی این شهرستان را برای فارغ التحصیلان بخش کشاورزی و سرمایه گذاران بخش خصوصی بستری برای اشتغال و تولید محصولات دانست که با مصرف بهینه منابع آبی و استفاده از یافته‌های علمی و پژوهشی می توان انواع محصولاتارگانیک را کشت و برداشت کرد.

به گزارش ایسنا، درسال های اخیر در کشور ما بحث محصولات ارگانیک مطرح بوده و تنظیم برنامه‌های مشخص، سبدهای حمایتی، تغییر قیمت در محصولات ارگانیک، تعیین مکان مشخص برای محصولات ارگانیگ در فروشگاه‌ها اطلاع رسانی، تبلیغ و فرهنگ سازی در بین مردم راهکارهایی برای افزایش تولید و مصرف محصولات ارگانیک است.

گزارش از: فرزانه لشکری، خبرنگار ایسنا، منطقه کویر

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *