مجله اینترنتی کشاورز جوان – به گزارش خبرگزاری فارس ، یحیی ابطالی امشب در نخستین همایش کودهای آلی و ارگانیک کشور در متل بانک کشاورزی بابلسر با بیان اینکه مازندران کمتر از یک چهلم اراضی کشاورزی کشور را در اختیار دارد، اظهار داشت: این در حالی است که ارزش تولیدات در کشور حدود ۱۱ درصد ارزش تولیدات کشوری است.
وی با اشاره به اینکه مازندران مقام برتر بسیاری از محصولات را دارد، اذعان داشت: محور کار در بحث کشاورزی امنیت غذایی است که وظیفه تامین غذایی سالم، مطمئن در دسترس و بدون دغدغه را تهیه میکنیم.
ابطالی تصریح کرد: برای کشاورز باید کشاورزی اقتصادی شود تا به کار خود پایبند باشد.
وی، اقتصادی کردن تولید، تولید محصول سالم و پایداری در تولید را سه محور مربوط به تولید و امنیت غذایی برشمرد و افزود: هر سه اینها امروز به گونهای به هم وابستهاند و باید آنها را مدنظر قرار دهیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران اضافه کرد: اگر قرار است کشاورزی مقرون به صرفه باشد یکی از راهکارهای آن مربوط به افزایش تولید در صنعت است.
ابطالی با توجه به شرایط خاص استان مازندران خاطر نشان کرد: ضریب کشت ما و خروجی ما از زمین دو برابر آمار کشوری است.
وی تصریح کرد: خاک امانت دست ما است پس باید به گونهای از آن استفاده کنیم تا نسل آینده هم بتوانند از آن استفاده کنند.
این مسئول اذعان داشت: اینکه بعضیها به اثرات منفی کود شیمیایی دائم اشاره میکنند از نظر من پذیرفته نیست چرا که براساس آمار به دست آمده ما چیزی حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تن کود نیاز داریم در حالی که در سالهای خیلی خوب کمتر از ۱۵۰ هزار تن کود داشتیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به نقش کود آلی ادامه داد: اثرات مثبتی که کود آلی بر ساختمان فیریکی،خواص شیمیایی و فعالیتهای بیولوژیکی خاک دارد بر کسی پوشیده نیست.
ابطالی اضافه کرد: مواد آلی دو نقش اساسی دارند یکی اینکه بخشی از نیاز غذایی گیاه و میکروارگانیزمهای داخل خاک را فراهم میکنند و موضوع دوم که اثراتش به مراتب بیشتر از آیتم اول است تاثیر خواص این مواد بر ساختمان خاکها است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران با توجه به بالا بودن ضریب کشت مازندران اذعان داشت: کشت اول،دوم،سوم و چهارم موجب خستگی مفرط خاک،خروجی بیش از اندازه از خاک و متکی بودن به به کودهای شیمیایی منجر به تخریب ساختمان خاک شده و خاک خسته میشود و کمکم جوابگو نیست و اینجا است که ضرورت استفاده از کود آلی به وجود میآید.
این مسئول، ظرفیت بالای تولید را ویژگی دیگر مازندران برشمرد و افزود: متوسط تولید در مازندران سه برابر متوسط کشوری است که این امر نیاز به کود آلی را در کشور میطلبد.
ابطالی افزود: در بحث استفاده از کود نه تنها به اندازه نیازمان مصرف نمیکنیم بلکه همان اندازهای که مصرف میکنیم بهرهوری مناسبی از آن نداریم.
وی گفت: مصرف کودهای آلی،زیستی و بیولوژیکی زمینه را فراهم میکند که از کودی که استفاده میکنیم،درست مصرف کنیم.
این مسئول اضافه کرد: اگر از کود آلی استفاده کنیم اثربخشی ما در بهرهوری از آب بیشتر میشود و این وضعیت در مازندران که سطح آب بیشتر است، افزایش بیشتر دارد.
ابطالی تصریح کرد: اصلا نباید اجازه دهیم که هیچ موادی از کود شیمیایی وارد آب زیرزمینی شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر ضرورت حفظ ارگانیزم و مواد آلی خاک عنوان کرد: در سالهای قبل میزان مواد آلی خاک در شمال عدد سه بود و امروز این رقم به ۵/۱ رسیده است که این امر هیچ هماهنگی با کشاورزی و تولید پایدار ندارد.
وی متذکر شد: لازم است متولی در کشور در بحث کودهای آلی،بیولوژیک و زیستی در نظر گرفته شود چرا که عدهای بدون آگاهی دست به تولید این نوع کود زده و باعث مشکلاتی شدند.
این مسئول تصریح کرد: بحث آموزش،ترویج و اطلاعرسانی در مورد کود آلی فراگیر شده و بازار فروش محصولات سالم نیز ساماندهی شود.