کشاورز جوان – از آنجا که امسال برای نخستینبار تمامی ملزومات مورد نیاز کشت پاییزه فراهم شد و حتی بخشی از نیازهای بهار آینده نیز تأمین شده است، پیشبینی میشود سال زراعی بینظیری پیش رو باشد.
به گزارش سرویس خبری کشاورز جوان مدیر دفتر محصولات استراتژیک محصولات کشاورزی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) از اتمام برداشت ذرت سیلویی در کشور خبر داد و گفت: امسال در سطحی حدود ۲۰۰ هزار هکتار ذرت سیلویی در کشور برداشت شد که میزان تولید به ۱۲ میلیون تن رسید.
دلاور حیدرپور افزود: کشت ذرت دانهای نیز در سطح ۳۲۰ هزار هکتار انجام شد که برداشت از سطح ۱۵۰ هزار هکتاری انجام شده و برداشت ادامه داد، اما پیشبینی میشود که یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول تولید شود.
وی خاطرنشان کرد: برداشت ذرت دانهای از استانهای ایلام، خوزستان، فارس، هرمزگان و جنوب کرمان همچنان ادامه دارد.
حیدرپور ادامه داد: بر اساس پیشبینیها، حدود دو تا ۲٫۵ میلیون تن ذرت دانهای از تولید داخل تأمین شده و مابقی آن از واردات تأمین میشود.
وی اظهار امیدواری کرد که تا یک ماه آینده برداشت به اتمام برسد.
بینیازی از واردات ذرت سیلویی به کشور
مدیر دفتر محصولات استراتژیک محصولات کشاورزی تصریح کرد: در بخش ذرت سیلویی، علوفه خشبی و نیمهخشبی نیازی به واردات نداریم و در این راستا، تولید داخل پاسخگو است.
حیدرپور درباره طرح افزایش تولید علوفه در کشور یادآور شد: در راستای تأمین مواد غذایی دامها برای تأمین پروتئین مورد نیاز جامعه بشری، طرح افزایش تولید علوفه در کشور کلید خورد.
وی اظهار داشت: از آنجا که امکان افزایش سطح زیر کشت محصولات علوفهای بهدلیل محدودیتهای منابع آب وجود ندارد، افزایش عملکرد در واحد سطح مد نظر قرار گرفت و روشهای مختلفی چون معرفی ارقام جدید پرپتانسیل و روشهای دیگری که نیاز به آب کمتری داشته باشد، در کشور اجرایی شد.
حیدرپور همچنین گفت: در افق ۱۴۰۴ تغییر وضعیت کشت محصولات علوفهای قابل رؤیت است و بدین ترتیب امید میرود که بتوان محصولات تولیدشده را در حداکثر مقدار و با حداقل سطح کشت محقق کرد.
خریداری ۶۱۰ هزار تن کود فسفاته
مدیر دفتر محصولات استراتژیک محصولات کشاورزی درباره تأمین بهموقع کودهای شیمیایی در کشت پاییزه افزود: امسال ۶۱۰ هزار تن کود فسفاته خریداری شده است که ۲۶۸ هزار تن آن به کشور وارد شده و در بخشهای مختلف توزیع شده است.
وی سال جاری را از نادرترین سالهایی برشمرد که تأمین بهموقع کود و سایر ملزومات تولید انجام شده است و خاطرنشان کرد: همه انبارهای کودی کشور پر است و از لحاظ تأمین سموم مورد نیاز شیمیایی نیز مشکلی وجود ندارد.
حیدرپور ادامه داد: میزان کودهای فسفاته خریداریشده و ازته تولیدشده در داخل به اندازهای است که بخشی از آن برای کشت بهاره سال آینده نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: برنامه برای خریداری ۹۲۷ هزار تن کود شیمیایی در دستور کار است.
حیدرپور درباره کود اوره نیز یادآور شد: برنامه خرید دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن از این نوع کود که از تولید داخل تأمین میشود را داریم.