کشاورز جوان – هشتمین جشنواره امتنان از کارآفرینان برتر کشور با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوی، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جمعی از کارآفرینان و فعالان صنعت، کشاورزی و خدمات در تهران برگزار و مرتضی سلطانی رئیس هیأت مدیره گروه توسعه صنعتی و پژوهشی زر بهعنوان “کارآفرین برتر ملی در بخش صنعت” انتخاب شد.
به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، در این آیین، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از کارآفرینی بهعنوان موتور توسعه همهجانبه و رشد اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور نام برد و با بیان اینکه گام نخست کارآفرینی خلاقیت است، تقدیر از کارآفرینان ملی را ارزشگذاری برای حرکت کارآفرینی دانست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود راهاندازی سامانه و بانک اطلاعات کارآفرینی، برنامهریزی برای ترویج کارآفرینی و برگزاری دورههای آموزشی تخصصی کارآفرینی را از اولویتهای وزارتخانه یادشده در ۱۰۰ روز نخست کاری برشمرد و گفت: دولت در حرکتهای کارآفرینی، به جای مداخلهگری، نقش هدایتگری را بر عهده گرفته تا از جریان کارآفرینی در کشور حمایت کند.
در هشتمین جشنواره امتنان از کارآفرینان برتر کشور، از مجموع ۲۷ هزار و ۶۱۰ نفر کارآفرین ثبت نام شده، ۷۳ درصد مرد و ۲۷ درصد از بانوان مشارکت داشتند و تعداد کل اشتغال ایجادشده توسط کارآفرینان، بیش از ۴۸ هزار نفر بوده که این رقم نسبت به جشنواره سال قبل از رشد ۱۱ درصدی برخوردار بوده است.
بنا بر این گزارش، هشتمین جشنواره امتنان از کارآفرینان برتر کشور با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور و هنرمندانی چون علی نصیریان، داوود رشیدی، داریوش اسدزاده، پرویز پرستویی، همایون ارشادی، محمود پاکنیت، علی دهکردی و افسانه بایگان برگزار و از ۱۴ کارآفرین برتر کشوری تقدیر شد که در بخش کارآفرین برتر حوزه صنعت نام بنیانگذار و رئیس هیأت مدیره گروه صنعتی زرماکارون افتخار این آیین را نصیب بخش غذا کرد.
فرآوری و ترانزیت محصولات کشاورزی آسیای میانه و خاور دور، پتانسیل درآمدزایی برای ایران
بنا بر این گزارش، مرتضی سلطانی، کارآفرین نمونه کشور در سال ۱۳۹۲ خورشیدی نیز در سخنرانی خود از جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری، بابت توجهات ویژه به امر کارآفرینی و اشتغال سپاسگزاری کرده و نشستهای برگزار شده با نامبرده در شورای عالی صادرات را، مفید و قابل تقدیر دانست و ابراز امیدواری کرد با ادامه این روند، مشکلات پیش روی صادرات کشور رفع شود.
رئیس هیأت مدیره گروه توسعه صنعتی و پژوهشی زر، با اشاره به پیشبینی ۵۰۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در چشمانداز ۲۰ ساله ترکیه تا سال ۲۰۲۳، پتانسیلهای ایران را بسیار قویتر از این کشور دانسته و تأکید کرد که با همت جوانان این مرز و بوم، ایران میتواند وضعیتی به مراتب بهتر از این کشور داشته باشد.
مرتضی سلطانی در سخنرانی خود به پتانسیل بالای کشورهای آسیای میانه در زمینه کشاورزی و غلات اشاره کرده و استفاده از این پتانسیلها در راستای فرآوری محصولات کشاورزی و ترانزیت آن از طریق خاک ایران را فرصتی مناسب در جهت درآمدزایی و اشتغال دانست.