نخستین گونه چغندرقند مقاوم به پوسیدگی ریشه در همدان تولید شد

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در print

کشاورز جوان – عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان گفت: برای نخستین بار در کشور گونه ای از چغندرقند مقاوم به پوسیدگی ریشه در این استان تولید شد.

ˈحسن ابراهیمی کولاییˈ در گفت و گو با ایرنا افزود:ریزوکتونیایی که نوعی قارچ است عامل بیماری پوسیدگی ریشه چغندرقند است که سالانه خسارات زیادی به کشاورزان این نوع محصول وارد می کند.

وی با اشاره به اینکه ۳۰ درصد مزارع کشور به عامل بیماری پوسیدگی ریشه چغندرقند (که مهمترین آنها ریزوکتونیا است) آلوده اند، افزود: سالانه به طور متوسط ۱۷۰هزار هکتار چغندرقند در کشور کشت می شود و خسارت ناشی از عامل پوسیدگی ریشه آنها دو هزار میلیارد ریال برآورد می شود.

وی از واردات سالانه حدود ۲۰۰ هزار واحد بذر چغندرقند مقاوم به بیماری ها در کشور خبر داد و گفت: به ازای هر واحد ۷۰ دلار و در مجموع هر سال ۱۴میلیون دلار ارز از کشور برای این منظور خارج می شود که با تهیه و تکثیر بذر مقاوم به بیماری ها از خروج این میزان ارز جلوگیری می شود.

این پژوهشگر تولید کننده نخستین رقم چغندرقند مقاوم به پوسیدگی ریشه در کشور گفت: سرعت و یکنواختی جوانه زنی بالا، تحمل نسبی به کم آبی و تحمل در برابر بیماری رایزومونیا از دیگر مزیت های این بذر است.

ابراهیمی کولایی اظهار داشت: این رقم چغندرقند در مناطقی که آلودگی خاک در آن شدید است مناسب است و عملکرد آن مطابق ارقام موجود است.

وی از نامگذاری نخستین بذر چغندرقند مقاوم به پوسیدگی ریشه در کشور به عنوان رقم اکباتان خبر داد و گفت: با کشت این نوع چقندر قند کشاورزان از ضرر دهی ناشی از بیماری ریزیکتونیایی چقندر قند رهایی می یابند.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *