کشاورز جوان – با وجود گذشت ۱۰ سال از تشکیل مجمع خبرگان کشاورزی، تعامل سازندهای بین بخش اجرا و تشکل خبرگان وجود ندارد.
مدیرعامل مجمع خبرگان کشاورزی در گفتگو با خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: مجمع خبرگان کشاورزی با دارا بودن ۴۸ هزار تولیدکننده ملی که ۱۸ نفر آنها دارای مدرک دکترا، ۴۸ نفر کارشناسی ارشد و هزاران نفر تحصیلکرده کارشناسی هستند، در برنامه دارد تا بسترساز آینده بخش کشاورزی باشد.
محمدعلی نیکنژاد افزود: غیردولتی بودن این بخش و حضور آن در کنار دولت برای ترویج و عملیاتی کردن یافتههای جدید میتواند بسیار مؤثر باشد.
وی خاطرنشان کرد: تبدیل کشاورزی سنتی به صنعتی و بهکارگیری نخبگان در این بخش میتواند تغییرات عمیقی را در میانگین عملکردهای کشوری بهوجود آورد.
نیکنژاد ادامه داد: در هر منطقهای باید بتوانیم ساماندهی مناسبی از خبرگان داشته باشیم تا آموزشهای مورد نیاز بخش کشاورزی به موقع منتقل شود و خبرگان این بخش بتوانند تجارب خود را در قالب کارگاهها و دورههای آموزشی انتقال دهند.
وی تصریح کرد: حضور خبرگان در ساختمان دولت نقطه عطفی است که میتواند نیازهای ترویجی را به عرصه ببرد.
مجمع خبرگان مشکلی برای همکاری با دولت ندارد
مدیرعامل مجمع خبرگان کشاورزی یادآور شد: در حال حاضر مشکل خاصی وجود ندارد و تنها باید برنامهریزی دقیقی در دولت تدبیر و امید انجام شود تا یافتههای خبرگان و بهرهبرداران نمونه بهگونهای مؤثر بین تمامی بهرهبرداران اشاعه یابد.
نیکنژاد تأکید کرد: بهدلیل نبود تعامل سازنده بین بخش اجرا و تشکل خبرگان، با وجود ۱۰ سال سابقه این انجمن، کار مؤثری انجام نشده است و به تعبیر دیگر هیچ کس برای نخبگان این تشکل تره هم خرد نکرده است.
وی اظهار داشت: در بانک اطلاعاتی کشاورزان، برای هماهنگی کارها اطلاعاتی موجود است، اما هنوز به عرصه اجرا راه پیدا نکرده است.
نیکنژاد اظهار امیدواری کرد که در دولت جدید توجه ویژهای به خبرگان کشاورزی شود تا یافتههای کشاورزان و بهرهبرداران با قدرت هرچه تمامتر به مزرعه راه پیدا کرده و کشاورزان نمونه بهعنوان خبرگان سرشناس در این بخش، بتوانند دیگران را برای افزایش عملکرد و نحوه کارکرد خود رهبری کنند.