دلایل جا ماندن ایران از رقیب خود در تولید پسته از نظر معاون وزیر جهاد کشاورزی

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در print

کشاورز جوان – معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان دلایل عدم توفیق کشور در تولید پسته در سال‌های اخیر، گفت: اگر لازم باشد برای ارتقای تولید از مشاوره‌های خارجی هم کمک می‌گیریم.

عباس کشاورز معاون امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفت: طی سال‌های گذشته به دلیل محدودیت آب و نبودن منابع اطلاعاتی قوی، میانگین عملکرد پسته در ایران ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار بوده، در حالی که رقبای ما ۴ تن در هکتار تولید می‌کنند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: نبودن منابع ژنتیکی و عدم اصلاح و به کارگیری ارقام مناسب پرمحصول و مقاوم، عامل دیگری برای محدود بودن تولید پسته این محصول استراتژیک و ارز آور بوده است.

وی گفت: به دلیل محدودیت و شوری آب در مناطق پسته‌خیز کشور، سالانه ۸۰۰ هکتار از باغ‌های پسته از چرخه تولید خارج می‌شوند.

کشاورز تصریح کرد: برای ارتقاء جایگاه تولید پسته محصول ارزآور کشور حتی از مشاوران خارجی هم کمک می‌گیریم.

به گزارش فارس، سال گذشته آمریکا ،رقیب اصلی ایران در تولید پسته، جایگاه نخست را از ایران گرفت و اکنون تولید پسته ایران جایگاه دوم دنیا را دارد.

کارشناسان معتقدند به دلیل کیفیت مناسب پسته ایرانی، هنوز بازارهای دنیا در اختیار پسته ایرانی است. سالانه ۱٫۵ میلیارد دلار از صادرات پسته ارز نصیب کشور می‌شود.

* مخالفت با کشت برنج در استان‌های غیر از شمال کشور

معاون بهبود امور تولیدات گیاهی گفت: بی انصافی‌است که برای تولید یک تن برنج ۳۰ هزار متر مکعب آب استفاده شود.

وی افزود: تولید پایدار در کشاورزی از برنامه‌های اصلی معاونت بهبود تولیدات گیاهی است و به این دلیل با کشت برنج در خارج از استان‌ها شمالی مخالف هستیم.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *