جایگزینی محصولات دیگر به جای کشت برنج در مناطق نیمه خشک

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در print

کشاورز جوان – نمی‌توان کشاورزان مناطق خشک و نیمه‌ خشک را از کشت برنج منع کرد بلکه با ایجاد الگوی کشت باید آنها را به تولید محصول جایگزین تشویق کرد.

احمد نیک‌فر – کارشناس کشاورزی – در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: نمی‌شود کشاورزان مناطق خشک و نیمه خشک را وادار کرد برنج نکارند بلکه با طرح الگوی کشت، شرایط کشت جایگزین با صرفه اقتصادی مناسب را برای آنها ایجاد کرد.

وی افزود: طرح الگوی کشت با توجه به استعداد مناطق باید جدی گرفته شود تا منابع آبی بیش از این هدر نرود.

به گفته نیک‌فر در کشور ما برنج غالبا به صورت غرق‌آبی کشت می‌شود در حالی که بسیاری از کشورها به سمت روش‌های غیرغرق‌آبی رفته و برنج را همانند دیگر محصولات با نیاز آبی کم تولید می‌کنند.

وی افزود: کشاورزان ما نیز باید از روش‌های نوین کشت استفاده کنند و به واریته‌هایی با نیاز آبی کم روی بیاورند.

این کارشناس کشاورزی با بیان این‌که برنج چمپا که در مناطقی از اصفهان، فارس، ایلام و دیگر نقاط غربی و مرکزی کشت می‌شود از کیفیت و عطر مناسبی برخوردار است، گفت: ارزش آب در این مناطق بااهمیت‌تر از کشت برنج است؛ بنابراین باید این محصول که محصولی آب‌بر است کنار گذاشته شود و محصولات آب‌اندوز جایگزین آن شود.

نیک‌فر تصریح کرد: بخش‌های تامین کننده آب در بخش کشاورزی باید طوری برنامه‌ریزی کنند که توازنی بین تخصیص آب به کشاورزان و میزان محصول آنها ایجاد شود.

وی سیاست‌های تشویقی، اختصاص یارانه، تسهیلات و … را منوط به کشت محصول بیشتر بر اساس آب اختصاص یافته به کشاورزان دانست.

نماینده مردم اقلید در مجلس هفتم اظهار کرد: در حال حاضر بدون تعارف یارانه‌ای به تولیدکنندگان نمی‌دهیم در حالی که اگر نصف مبلغ اختصاص یافته به واردات محصولات کشاورزی را به خرید تضمینی داخلی اختصاص دهیم کشور در بسیاری از محصولات همچون گندم، محصولات باغی، دامی و شیلاتی به خودکفایی می‌رسد.

100-545.jpg

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *