کشاورز جوان – علیرغم تولید فراوان سیب که امسال به مرز سه میلیون تن نزدیک شد و تولیدکنندگان قیمت منطقی آن را در بازار کیلویی ۵۰۰۰ تومان میدانند، برخی دلالان به نام “سیب دماوند” گرانفروشی کرده و قیمت آن را تا مرز ۷۰۰۰ تومان افزایش دادند.
به گزارش مجله اینترنتی کشاورز جوان به نقل از ایسنا، تولید سیب در امسال به دو میلیون و ۸۰۰ هزار تن رسید که به گفته مجتبی شادلو – رییس اتحادیه باغداران – باید برای متعادل شدن بازار فکری به حال افزایش صادرات این محصول کرد اما علیرغم این تولید و عرضه انبوه، قیمت سیب در بازار مصرف از ۵۸۵۰ تومان تا حدود ۷۰۰۰ تومان است که به نظر میرسد نظارتی هم بر بازار میوه و ترهبار در آستانه ایام نوروز وجود ندارد.
البته شادلو درباره قیمت تمام شده این محصول میگوید قیمت تمام شده سیب در مناطق مختلف کشور از جمله دماوند، آذربایجان و غیره متفاوت است. در حالی که برخی فروشندگان و سودجویان به نام سیب دماوند اقدام به گرانفروشی کرده و توجهی به منافع مصرفکنندگان ندارند.
به گفته وی قیمت تمام شده سیب درجه یک دماوند برای باغداران حدود ۳۵۰۰ تومان بوده که تا آمدن به بازار عمدهفروشی به حدود ۴۰۰۰ تومان میرسد و با در نظر گرفتن سود منطقی حدود ۳۰ درصدی خردهفروشی، قیمت منطقی برای این محصول پنج تا ۵۵۰۰ تومان است و اگر بیش از این قیمت سیب افزایش یابد نشانه سودجویی برخی از این بازار است.
رییس اتحادیه باغداران ادامه داد: قیمت تمام شده سیب درجه یک از مناطقی مانند آذربایجان بسیار متفاوتتر از سیب دماوند است؛ به گونهای که قیمت منطقی هر کیلوگرم سیب از این مناطق از حدود ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ هزار تومان است.
با توجه به اینکه وظایف بازرگانی بخش کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی و.اگذار شده و تنظیم بازار این محصولات به عهده مسئولان این بخش است مسئولان وزارت جهاد کشاورزی باید به عنوان متولی تولید، بازار داخلی و خارجی در این زمینه توضیح دهند که البته پیگیریهای ایسنا از مسئولان مختلف این بخش نتیجهای نداشت.