کشاورزی قطب‌ اقتصاد مقاومتی

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در print

کشاورز جوان – افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی که از قطب‌های اقتصادی است به تحقق سایر اصول اقتصاد مقاومتی کمک خواهد کرد.

به گزارش سرویس اقتصادی مجله اینترنتی کشاورز جوان به نقل از ایسنا، محمدعلی حیدری شلمانی اظهار کرد: هرچه بهره‌وری و کیفیت در کشاورزی که یکی از قطب های اصلی اقتصاد مقاومتی به منظور امنیت غذایی است لحاظ شود در تحقق سایر اصول اقتصاد مقاومتی یعنی اصلاح الگوی مصرف نیز نقش داشته و بالتبع کشاورزی دانش پایه، قابلیت توسعه و گستردگی کشوری خواهد داشت.

وی با بیان این‌که یکی از مولفه‌های اصلی سیاست اقتصاد مقاومتی افزایش توان تولید داخلی است، گفت: چهار نهضت عمده بخش کشاورزی می‌تواند در خودکفایی و برقراری هر چه بیشتر امنیت غذایی موثر باشد.

این کارشناس کشاورزی یکی از این نهضت‌ها را هوشمند سازی و امنیت غذایی برشمرد و تصریح کرد: استفاده از سیستم‌های نوین و فن‌آوری اطلاعات برای کسب اطلاعات در تمام بخش‌های علم در این خصوص لازم و ضروری است که فقدان آمار و اطلاعات یکی از عمده‌ترین چالش‌های بخش کشاورزی است.

حیدری شلمانی با اشاره به نهضت دیگر که افزایش پایدار تولید و امنیت غذایی است، گفت: گرچه در بخش قابل توجهی از عرصه‌های کشاورزی ایران عوامل اقلیمی، خاکی و غیره محدودیت‌های جدی برای فعالیت‌های کشاورزی ایجاد می‌کنند اما تفاوت در عملکرد محصولات تولیدی توسط کشاورزان خبره با سایر کشاورزان، حاکی از پتانسیل کشور برای ارتقای میزان تولید محصولات کشاورزی است.

وی تصریح کرد: نهضت بعدی علم محوری و امنیت غذایی است که در این خصوص وجود دانشکده‌های فراوان دولتی و آزاد، غیر انتفاعی و علمی کاربردی که از چندین هزار عضو هیت علمی و دانشجوی تحصیلات تکمیلی بهره‌مند هستند. همچنین وجود واحدهای فعال کشاورزی جهاد دانشگاهی و مجمع کشاورزان خبره و برتر، توان لازم جهت حاکمیت علم و دانش محور شدن فعالیت‌ها را در بخش کشاورزی بوجود آورده‌اند.

این کارشناس کشاورزی نهضت دیگر را توسعه تشکل های کشاورزی و امنیت غذایی عنوان کرد.

وی درباره توان بخش کشاورزی در مقابله با تحریم‌های بین‌المللی احتمالی علیه کشور اظهار کرد: این مهم به شرط رفع چالش‌هایی همچون نبود آگاهی از وضعیت تولید و مصرف، نبود آمار و اطلاعات دقیق از زیر بخش‌های بخش کشاورزی، نبود شناسنامه برای بهره‌برداران بخش کشاورزی، موازی کاری و دوباره‌کاری در تولید اطلاعات و مشکل تصمیم سازی و تصمیم‌گیری در بخش کشاورزی قطعا تحقق خواهد یافت.

به گفته حیدری شلمانی سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ برخورداری از امنیت غذایی، بهره‌مندی و استفاده بهینه از محیط‌ زیست و سلامت را از ویژگی‌های اساسی جامعه ایرانی بر شمرده است که خود توجه ویژه به جامعه روستایی و بخش کشاورزی را به عنوان تکلیفی ملی، برجسته می‌سازد.

نماینده مردم لنگرود در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی برای این طرح موضوع شده است که به دوره ریاضت دچار نشویم. اقتصاد مقاومتی دفاع غیرعامل (پدافندغیرعامل) یعنی دفاع غیر مسلحانه در برابر تهدیدات اقتصادی امروز و آینده است.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *