کشاورز جوان – اگر کشاورزی از مردم شمال کشور گرفته شود، بخشی از هویت گذشته آنها از بین می رود.
به گزارش کشاورز جوان به نقل از ایسنا، عبدالغفار شجاع – مشاور معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور در شورای عالی کشاورزی – با اشاره به نقش تحقیقات و پژوهش در توسعه مناسب کشاورزی گفت: در سالهای دور به هر دلیلی استان گیلان از رشد و توسعه مناسبی در بخش کشاورزی برخوردار نبوده و تحت عنوان قطب کشاورزی، مانع فعالیت های اشتغالزای صنعتی نیز در این منطقه شدند.
شجاع گفت: در همان سالها با ممانعت هایی که انجام شد، بسیاری از صنایع در گیلان شکل نگرفت و متاسفانه طی سالهای اخیر تنها منبع درآمد مردم که عمدتا کشاورزی است با مشکلاتی مواجه شد. درحالیکه به لحاظ همه گیر بودن، استراتژیک بودن، شرایط اقلیمی و ارزبری، باید تصمیماتی که برای محصولات استراتژی مثل چای، برنج، مرکبات، زیتون و… گرفته می شود تاثیر بهینه در توسعه و پایداری اشتغال در منطقه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه محصولات عمده شمال ایران به خصوص گیلان و غرب مازندران، عمدتا چای و برنج است، افزود: باید توجه کنیم که اگر کشاورزی را از مردم این مناطق بگیرند بخشی از هویت گذشته آنها را گرفته اند لذا تلاش می کنیم که صنعت چای و برنج از بین نرود، اشتغال حاصل از آنها تداوم داشته باشد باید تلاش کنیم واردات محصولات کشاورزی به حداقل برسد و خودکفایی محقق شود و کیفیت محصول داخلی هم افزایش یابد. باید پیگیری کنیم تا به نتایج مطلوبی در این موارد دست یابیم.
جمشید رسایی – رئیس جهاد دانشگاهی واحد گیلان – نیز در این نشست ضمن استقبال از نگاه توسعه ای به کشاورزی گفت: امروز استان گیلان با وجود منابع طبیعی خدادادی در تولید محصولات استراتژیک مثل برنج، چای و ابریشم، گیاهان دارویی و دارا بودن ظرفیت های علمی و استعدادهای نیروی انسانی چه در بخش تولید و چه در بخش های علمی و تحقیقاتی با وجود مدیران توانمند در بدنه تصمیم سازی کشور شایسته رشد و توسعه بیشتری است که این خدمات تنها برای مردم گیلان نیست و در کل کشور تاثیرگذار است.
رئیس جهاد دانشگاهی گیلان خاطرنشان کرد: توانمندی مجموعه جهاددانشگاهی در بخش کشاورزی با وجود متخصصان و طرح های مختلف در بخش تحقیقاتی چای و گیاهان دارویی باید مورد استفاده مسئولین قرار گیرد تا بتوان سلامت غذایی جامعه را تامین کرد و تولید و اشتغال را که از ویژگیهای توجه به بخش کشاورزی است، افزایش داد.
مهندس رسایی تاکید کرد: در صنعت کشاورزی نباید جایگاه بخش تحقیقات و پژوهش فراموش شود، اگرچه سرمایهگذاری و برنامهریزی در این زمینه نیز از اولویت های اجرای طرح هاست.
به گزارش کشاورز جوان، در ادامه نشست مدیران پژوهشی جهاددانشگاهی واحد گیلان و پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی هریک درخصوص طرح های تحقیقاتی، فرآوری و تکنولوژی صنعت چای، طرح های مطالعاتی کاشت و داشت و برداشت زیتون، بررسی کاشت و استفاده از گیاه بامبو، کاشت و توسعه گیاهان دارویی و شناسنامه دار کردن اراضی کشاورزی گیلان به عنوان پایلوت کشوری به منظور برنامه ریزی بهتری و توسعه بخش کشاورزی به بحث و تبادل نظر پرداختند.