خانه / اخبار / فائو خواستار تقویت تنوع زیستی کشاورزی در ایران شد
اخبار کشاورزی

فائو خواستار تقویت تنوع زیستی کشاورزی در ایران شد

کشاورز جوان – سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) خواستار تشکیل “مکانیزم اشتراک گذاری ملی اطلاعات”در خصوص منابع ژنتیک گیاهی با هدف اطمینان از حفاظت و پایداری تنوع زیستی گونه های گیاهی در ایران شد.

به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران(ایانا) و به نقل از دفتر نمایندگی فائو در ایران، مکانیزم اشتراک گذاری ملی اطلاعات (ژنتیکی گیاهی) تامین کننده ابزار ارزشمندی است که نه تنها زمینه اشتراک گذاری دانش و تجربیات ژنتیک گیاهی را فراهم می کند، بلکه راه توسعه استراتژی های بهره برداری از این منابع و تقویت کشاورزی را نیز هموار می سازد، به گونه ای که اطمینان می دهد در صورت ادامه افزایش جمعیت جهانی، میزان دسترسی به غذای کافی، سالم و مغذی همچنان ادامه خواهد داشت.

این مکانیزم هم اکنون در ۷۵ کشور جهان از جمله (کشورهای همجوار ایران) ترکیه، پاکستان، هند، عمان و اخیرا مصر، اردن و لبنان نیز به اجرا گذاشته و تکمیل شده است.

در همین راستا تعداد کثیری از نمایندگان و کارشناسان مراکز تحقیقاتی و دانشگاه های دولتی فعال در حوزه منابع ژنتیکی غذا و کشاورزی ایران با گردهمایی در کرج در قالب یک کارگاه آموزش ملی به بررسی چگونگی اجرای دومین برنامه “عمل جهانی برای حفاظت و بهره مندی از منابع ژنتیکی گیاهی برای غذا و کشاورزی” در چارچوب پروژه بین المللی فائو جهت انطباق با تغییرات آب و هوایی که امروز (چهارشنبه ۸ بهمن) به کار خود پایان داد، پرداختند.

طی برگزاری کارگاه مذکور، سرج ناکوزی، نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در ایران بر اهمیت منابع ژنتیکی گیاهی در ارتقاء امنیت غذایی و حفاظت از تنوع زیستی گونه های کشاورزی تاکید کرد.

ناکوزی اظهار داشت: در شرایطی که تاثیرات منفی تغییرات آب و هوایی به طور فزاینده ای در حال رشد است و گمانه زنی ها نیز از وخیم تر شدن بیشتر آن حکایت دارد، تنوع ژنتیکی گونه های گیاهی نقش اساسی و مهمی را در تامین بخش بنیادین ظرفیت محصولات کشاورزی کشورها، از جمله ایران ایفا می کند، به طوری که بر چالش های تحمیل شده توسط تغییرات آب و هوایی و نتایج آن که نا امنی غذایی است، اثر خواهد گذاشت.

فائو در حال حاضر پیشروترین سازمان بین المللی در حوزه تنوع زیستی و منابع ژنتیک غذا و کشاورزی جهان به شمار می رود.

 

 

شایان ذکر است، در سال ۱۹۸۳ فائو کمیسیون منابع ژنتیک گیاهی غذا و کشاورزی ( که بعد ها به کمیسیون منابع ژنتیکی غذا و کشاوزری تغییر نام داد)، به عنوان مجمعی جهانی که به بررسی راهکارهای دسترسی و بهره مندی از اشتراک گذاری منابع ژنتیک می پردازد، را تاسیس کرد.

نهایتا در سال ۱۹۹۶ فائو زمینه های توسعه لازم جهت انطباق با برنامه عمل جهانی برای حفاظت و پایداری منابع ژنتیک گیاهی برای غذا و کشاورزی را فراهم ساخت. در سال ۲۰۰۴ نیز پیمان بین المللی منابع ژنتیک گیاهی برای غذا و کشاورزی با تصویب ۱۳۳ کشور از جمله ایران به اجرا گذاشته شد.

کارگاه آموزشی پایش اجرای دومین برنامه عمل جهانی برای حفاظت و بهره برداری از منابع ژنتیک گیاهی در چارچوب پروژه بین المللی « بهینه سازی استفاده از منابع ژنتیکی گیاهی برای غذا و کشاورزی جهت انطباق با تغییرات آب و هوایی» توسط سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) با همکاری موسسه تحقیقات اصلاح تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی طی روزهای ۷ تا ۸ بهمن در کرج برگزار شد.

همچنین ببینید

اخبار کشاورزی

پیش نویس سند ملی علم و فناوری در حوزه کشاورزی تدوین شد

کشاورز جوان – رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهادکشاورزی از تدوین پیش نویس …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code