استفاده غیرمجاز از خمیر مرغ و افزودنی‌ها در سوسیس و کالباس تکذیب شد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدباقر مقدس، سرپرست معاونت بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی با اشاره به مطالب مطرح‌شده در فضای مجازی درباره فرآورده‌های گوشتی، اظهار کرد: سلامت این محصولات از مرحله تأمین ماده اولیه خام دامی تا تولید و عرضه، بر پایه ضوابط بهداشتی، نظارت‌های دامپزشکی و کنترل‌های دستگاه‌های مسئول پیگیری می‌شود و انتشار مطالب کلی و بدون استناد، می‌تواند موجب نگرانی بی‌مورد مصرف‌کنندگان شود.

وی افزود: گوشت مرغ جداسازی‌شده مکانیکی یا خمیر مرغ، فرآورده‌ای شناخته‌شده در صنعت غذایی جهان است که تولید و مصرف آن تابع الزامات مشخص بهداشتی است. منشأ قابل ردیابی ماده اولیه، تولید در واحد مجاز، رعایت زنجیره سرد، فرآیند حرارتی و نتایج آزمون‌های آزمایشگاهی، معیارهای اصلی ارزیابی سلامت محصول به شمار می‌رود.

سرپرست معاونت بهداشتی، پیشگیری و ایمنی غذایی سازمان دامپزشکی با اشاره به نقش دامپزشکان شاغل در صنایع فرآورده‌های گوشتی، تصریح کرد: آنان با کنترل مخاطرات میکروبی، شیمیایی و فیزیکی، در پیشگیری از بیماری‌های مشترک انسان و حیوان و تأمین سلامت مواد غذایی نقش دارند.

وی ادامه داد: اجرای نظام‌های ایمنی مواد غذایی از جمله HACCP و اصول تولید خوب (GMP)، کنترل مخاطرات را از مرحله دریافت و نگهداری مواد اولیه تا فرآوری، پخت، بسته‌بندی و توزیع ممکن می‌کند و جداسازی مسیر گوشت خام از محصول نهایی، رعایت بهداشت تجهیزات و کارکنان و حفظ زنجیره سرد نیز الزامی است.

مقدس درباره نیتریت نیز گفت: مصرف افزودنی‌ها باید در حدود استانداردهای مصوب باشد و هرگونه استفاده خارج از ضوابط، از طریق نمونه‌برداری و آزمون‌های آزمایشگاهی پیگیری می‌شود.

وی همچنین تاکید کرد: سازمان دامپزشکی کشور بر سلامت و بهداشت مواد خام دامی تا مراحل پیش از فرآوری نهایی، از جمله نگهداری مواد اولیه در سردخانه‌های تولیدی، نظارت دارد و کنترل محصول نهایی نیز با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام می‌شود.

سرپرست معاونت بهداشتی، پیشگیری و ایمنی غذایی سازمان دامپزشکی کشور در پایان از مردم خواست فرآورده‌های گوشتی را از مراکز معتبر تهیه کنند و هنگام خرید، به مشخصات واحد تولیدکننده، پروانه‌های بهداشتی، تاریخ تولید و انقضا، شرایط نگهداری و سلامت بسته‌بندی توجه داشته باشند.

source

همچنین ببینید

عرضه ۴۱ هزار تن گوشت قرمز در کشتارگاه‌های رسمی

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس نتایج طرح آمارگیری کشتار دام کشتارگاه‌های رسمی کشور که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *