اخبار کشاورزی

وزير جهاد كشاورزي: ضرورت مشاركت كشاورزان در زنجيره توليد براي جلوگيري از شكل گيري انحصار در بخش كشاورزي

کشاورز جوان – وزير جهاد كشاورزي ضمن درخواست كمك از كشاورزان نمونه براي الگو شدن در جامعه كشاورزي و حل مشكلات اين بخش گفت: متاسفانه غفلت‌ها، نارسايي‌ها و مشكلات باعث شده در سال‌هاي اخير بيشترين واردات محصولات كشاورزي را عليرغم محدوديت‌ها داشته باشيم اما مي‌توان با حضور و مشاركت كشاورزان، نظام قبل، حين و پس از توليد را ساماندهي كرد.

به گزارش ايسنا محمود حجتي در بيست و هشتمين دوره تجليل از توليدكنندگان بخش كشاورزي خطاب به كشاورزان اظهار كرد:‌ عليرغم همه نامهرباني‌هايي كه از مسئولان ديده‌ايد دست ما به سمت همه شما كشاورزان به ويژه كشاورزان نمونه دراز است تا بتوانيم با همت و حضور شما مشكلات بخش كشاورزي را حل كنيم.

وي افزود: تنها راه برون رفت از مشكلات بخش كشاورزي و رسيدن به اهداف تعيين شده برنامه‌هاي توسعه كشور به همكاري و همياري كشاورزان نمونه و جامعه كشاورزي نياز داريم تا در همه بخش‌هاي كشاورزي از خدمات قبل از توليد تا نظام توليد و خدمات پس از آن حضور داشته باشند.

وزير جهاد كشاورزي ادامه داد:‌ همه تلاش و دغدغه مسئولان كنوني حل مشكلات كشاورزان و بخش كشاورزي است تا شما كه در ميداني نابرابر با تلاش‌هاي خود ظرفيت‌ها و پتانسيل‌هاي بخش كشاورزي ايران را ثابت كرده‌ايد نااميد نباشيد اما اگر شما به عنوان كشاورزان نمونه بتوانيد الگوي جامعه كشاورزي باشيد بسياري از مشكلات حل مي‌شود.

حجتي افزود: به عنوان مثال اگر متوسط عملكرد چغندرقند يا هر محصول كشاورزي ديگر به يك سوم يا يك دوم ركوردهاي توليدكنندگان نمونه برسد مشكلات بسياري از بخش كشاورزي حل مي‌شود.

ضرورت به‌كارگيري نخبگان و خبرگان كشاورزي

وي تاكيد كرد: براي حل مشكلات كشاورزان چاره‌اي جز استمداد از نخبگان و خبرگان بخش كشاورزي كه همان توليدكنندگان برتر اين بخش هستند نداريم چرا كه در دنياي امروز كشورهايي كه در عرصه‌هاي كشاورزي خود مشكلات چنداني ندارند به اين بخش بيش از پيش توجه كرده‌اند و براي توليد ملي و تامين امنيت غذاي خود بي تفاوت نبوده‌اند.

وزير جهاد كشاورزي گفت:‌ كشورهاي توسعه يافته مانند اروپاي غربي‌، آمريكاي شمالي و … تراز وارداتشان به حدود صفر رسيده است؛ شايد محصولي را به دليل شرايط اقليمي نتوانند توليد كنند اما كالاي ديگر بيش از نيازشان توليد مي‌كنند تا با صادرات آن بتوانند تراز تجاري خود را سامان دهند و امنيت غذايي‌شان را به حدود صد درصد نزديك كنند.

حجتي ادامه داد: به عنوان مثال ژاپن جزو كشورهايي است كه با جمعيت فراوان و محدوديت اراضي براي توليد محصولات كشاورزي مواجه است اما هيچ گاه غافل از اهميت بخش كشاورزي و تامين امنيت غذايي با تكيه بر توليد داخل نبوده است.

شكستن انحصارها با مشاركت كشاورزان

وي اظهار كرد:‌ هيچ يك از مسئولان و بدنه دولت و وزارت جهاد كشاورزي به دنبال انحصار در بخش كشاورزي يا انحصار در پشتيباني از نيازمندان كشاورزان نيستند چرا كه بايد به كشاورزي و توليد به عنوان يك زنجيره نگاه كرد و ديگر نمي‌توان مانند كشاورزي معيشتي گذشته‌هاي دور به نظام‌ها و سيستم‌هاي قبل، حين و پس از توليد بي تفاوت بود چرا كه در كشاورزي معيشتي گذشته كشاورزان توليدشان عمدتا خود مصرفي بود اما امروز هر چه به سمت كشاورزي اقتصادي‌تر پيش مي رويم مشكلات بازار پس از توليد و خدمات قبل و بعد از آن بيش از پيش خود را نشان مي دهد.

وزير جهاد كشاورزي افزود: اگر كشاورزان در همه بخش‌هاي توليد از خدمات قبل از آن تا مراحل توليد، خدمات پس از آن و بازار محصولات كشاورزي مشاركت داشته باشند ديگر انحصاري وجود نخواهد داشت تا از آن انتقاد كنند كشاورزان مجبور نيستند به دنبال فروش شير خود به كارخانه‌هاي لبني باشند چرا كه خود مي توانند كارخانه لبني احداث كنند.

مقابل تغيير كاربري اراضي مي‌ايستيم

حجتي تصريح كرد: به دليل برخي سياست‌هاي غلط و نظام هاي بروكراسي نادرست گذشته خاك به عنوان سرمايه عظيم حاصلخيز و غير قابل تجديد تغيير كاربري داده مي‌شود و عليرغم وجود قانون ممانعت از تغيير كاربري اراضي كشاورزي عده‌اي سوداگر و سودجو قانون را دور مي زنند و اراضي كشاورزي را تغيير كاربري مي دهند.

وي گفت: تغيير كاربري اين نيست كه كشاورزي مي خواهد در زمين و يا باغ خود سردخانه يا انبار براي محصول كشاورزي‌ يا تجهيزاتش احداث كند تغيير كاربري اراضي همان ويلاسازي‌هايي است كه در اراضي كشاورزي ديده مي‌شود كه كران تا كران سنگ چين شده و پيداست كه چه اتفاقي در آينده خواهد افتاد مشكل ما با تغيير اراضي كشاورزي همان مستطيل‌هايي است كه زمين‌هاي كشاورزي را از گردونه توليد خارج مي كند و در برابر آن به شدت حساس هستيم.

وزير جهاد كشاورزي ضمن اعلام آمادگي براي استمداد از كشاورزان و خبرگان بخش كشاورزي در راستاي حل مشكلات اين بخش از نارسايي‌ها، نامهرباني‌ها و تنگناهاي كنوني اين بخش عذرخواهي كرد.

در اين مراسم از 57 كشاورز نمونه كشوري تقدير شد.

همچنین ببینید

اخبار کشاورزی

پوشش گیاهی برای خاک به مثابه پوست برای بدن انسان

کشاورز جوان – خاک اگر پوشش گیاهی نداشته باشد، رطوبت آن به سرعت تبخیر می‌­شود. …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *