استان البرز با تولید ۲۵ درصد قارچ کشور، سالانه بیش از ۲۳ هزار تن از این محصول تولید میکند، بهطوری که روزانه سه تا پنج تن به کشورهای حاشیه خلیج فارس و عراق صادر میکند.
مجله اینترنتی کشاورز جوان – رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این مطلب گفت: البرز از لحاظ تولید قارچ بعد از تهران رتبه دوم کشوری دارد که با برنامهریزیها و سرمایهگذاریهای صورتگرفته، برآورد میشود در آینده نزدیک رتبه نخست کشوری را بهدست آورد.
مسعود کریمی افزود: بیشترین میزان تولید قارچ در گلخانههای صنعتی صورت میگیرد که با بهرهبرداری از واحدهای جدید، قارچ استان قطعاً جایگاه خود را در تولید این محصول مستحکمتر میکند.
وی خاطرنشان کرد: ۲۵ درصد کل قارچ تولیدی کشور در استان البرز تولید شد، بهطوری که امسال در سال جاری ۲۳ هزار و ۵۰۰ تن از این محصول تولید میشود و روزانه سه تا پنج تن بهطور مستمر از گمرک استان به کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق صادر میشود که ارزآوری مناسبی برای کشور به همراه دارد و همچنین باعث رونق کار تولیدکنندگان شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز ادامه داد: در سال جاری پنج واحد بزرگ تولید قارچ با اعتبارات بالایی که به آنها داده شده است، به بهرهبرداری میرسد که نقش دانشآموختگان در این پروژهها بیبدیل است.
کریمی تصریح کرد: در سال جاری ۸۵ میلیارد تومان به بخشهای مختلف کشاورزی استان تزریق شده است که بخشهای تخصصی کشاورزی مثل قارچ و گلخانهها، درصد بالایی جذب کردهاند.
وی یادآور شد: در نظامنامه گلخانه، گلخانهها ملزم به استفاده از دانشآموختگان بخش کشاورزی بهعنوان کارشناس مسئول فنی هستند و در غیر این صورت، پروانه بهرهبرداری برای آنها صادر نمیشود، بهطوری که بهکارگیری دانشآموختگان کشاورزی در این واحدها اجباری است.
کریمی تأکید کرد: بیش از ۵۰۰ دانشآموخته کشاورزی در گلخانههای استان مشغول به فعالیت هستند، بهطوری که اولویت پرداخت تسهیلات در واحدهای تولیدی بسته به دانشآموختگان بخش کشاورزی تعلق میگیرد.