شهرستان ارزوئیه یکی از قطبهای کشاورزی استان کرمان و حتی ایران است، چون در چهار فصل سال از این شهرستان محصولات کشاورزی متنوعی وارد بازار میشود و این منطقه را با عنوان شهر خوشههای طلایی میشناسند.
به گزارش مجله اینترنتی کشاورز جوان ، این روزها مزارع ارزوئیه به تابلویی نقاشی تبدیل شده است، در کنار مزرعههای طلایی ذرت، سفیدی مزارع پنبه نیز جلوهای زیبا دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارزوئیه در اینباره به ایسنا میگوید: شهرستان ارزوئیه یکی از قطبهای کشاورزی استان کرمان و حتی کشور است.
«حبیبی» ادامه میدهد: کاشت گندم در شهرستان ارزوئیه از اواسط آبانماه امسال آغاز و تا اواخر دیماه ادامه دارد.
وی میگوید: ارقام کشت شده گواهی شده شامل یاواروس، چمران و بهرنگ است، کشت بهصورت نیمه مکانیزه و با استفاده از دستگاههای سانتریفوژ و مکانیزه با استفاده از دستگاههای خطی کار همدانی و دستگاه کشت مستقیم انجام میشود.
حبیبی میافزاید: پیش بینی میشود امسال بیش از ۲۴ هزار هکتار گندم کشت و از اواسط اردیبهشتماه برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارزوئیه ادامه میدهد: پیشبینی میشود در سال زراعی جاری در سطح بیش از ۴۰۰۰ هکتار از مزارع کشت بهصورت حفاظتی با دستگاههای خاکورز مرکب انجام شود که این نوع کشت سبب افزایش مادهی آلی خاک طی سالهای متوالی، حفظ بقایای گیاهی، حفظ رطوبت خاک و کاهش فرسایش خاک باشد.
حبیبی میافزاید: از اوایل آبانماه توزیع بذر گندم گواهی شده و مادری آغاز و تاکنون ۷۰۰ تن بذر میان کشاورزان توزیع و در سطح ۱۵۰ هکتار از مزارع شهرستان گندم کشت شده است.
این مسوول میزان بذر مصرفی در هر هکتار را ۲۲۰ کیلوگرم میداند و میگوید: بیشترین ارقام گندم گواهی شده کشت شده در ارزوئیه شامل یاواروس، چمران و بهرنگ وS78-11 است.
وی سطح زیر کشت گندم در ارزوئیه را ۲۴ هزار هکتار برمیشمارد و ادامه میدهد: تاکنون در ۱۵۰ هکتار از این اراضی عملیات کگشت انجام شده است.
مدیر جهاد کشاورزی ارزوئیه زمان آغاز عملیات کاشت گندم را ۱۵ آبانماه میداند و میگوید: این عملیات اواخر دیماه پایان میپذیرد.
وی یکی از عوامل کاهندهی عملکرد مزارع بهلحاظ کمیت و کیفیت محصولات را علفهای هرز میداند و میافزاید: تربچهی وحشی، خردل وحشی، فالاریس، یولاف، پیچک صحرایی، چچم، بروموس، جودره و ترشک از مهمترین علفهای هرز مزارع گندم و جو هستند.
حبیبی تصریح میکند: در طول سال زراعی عملیات مبارزه با علفهای هرز مزارع گندم و جو نیز در ارزوئیه انجام میشود و کشاورزان برای راهنمایی بهمنظور چگونگی مبارزه موثر و بهموقع میتوانند به کارشناسان حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ارزوئیه مراجعه و سموم مورد نیاز خود را از فروشگاههای مجاز و با هماهنگی جهاد کشاورزی تهیه کنند.
وی ادامه داد: کشاورزان ارزوئیهای در حال کاشت محصول کلزا هستند، کاشت محصول کلزا در شهرستان ارزوئیه از اواخر مهر ماه در این شهرستان آغاز و تا اواسط آبانماه ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارزوئیه در اینباره میگوید: ارقام بذر کاشته شده شامل مایولا۴۰۱ و هایولا ۳۰۸ است کشت بهصورت کاملاً مکانیزه و با مصرف ۱۲-۱۰ کیلوگرم بذر در هر هکتار انجام میشود.
حبیبی میافزاید: تاکنون در ۵۰ هکتار از مزارع کشت انجام و پیشبینی میشود تا پایان فصل کشت ۸۰۰ هکتار کشت شود که نسبت به پارسال ۱۰۰ درصد افزایش سطح زیرکشت داریم.
وی میگوید: کلزا در مقایسه با دیگر دانههای روغنی بیشترین درصد روغن حدود ۴۵ تا ۴۰ درصد را دارد و تناوب کشت محصول کلزا سبب افزایش حاصلخیزی و افزایش تولید غلات در سالهای آینده میشود.
ارزوئیه سفید پوش شده است
حبیبی با بیان اینکه برداشت پنبه از ۱۲۰۰ هکتار از مزارع پنبهی شهرستان ارزوئیه آغاز شده است و بهنظر میرسد محصول مزارع پنبه در این شهرستان نسبت به سالهای گذشته رونق بیشتری داشته باشد،در اینباره میگوید: پیشبینی میشود از هر هکتار دو و نیم تن و در کل بیش از ۳۰۰۰ تن محصول پنبه برداشت و روانهی بازار شود.
وی با اشاره به اینکه پنبهی برداشت شده در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۰درصد رشد دارد، ادامه میدهد: محصول برداشت شده علاوه بر مصرف داخل استان به استانهای همسایه هم فرستاده میشود و برداشت پنبه در ارزوئیه از ارقام وارمین است و تا اواخر دی ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارزوئیه میگوید: برداشت پنبه از سطح ۱۲۰۰ هکتاری مزارع پنبه از اوایل آبانماه آغاز و تا اواخر دیماه ادامه دارد و پنبه برداشت شده برای انجام فرآیندهای فرآوری به کارخانه پنبه پاککنی ارزوئیه حمل میشود.
حبیبی با بیان اینکه برداشت بهصورت دستی و توسط کارگر انجام میشود، میگوید: هر کیلوگرم وش پنبه به قیمت ۲۲۰۰ تومان از کشاورزان خریداری میشود.
افزایش ۵۰ درصدی برداشت ذرت علوفهای در ارزوئیه
برداشت ذرت دانه ای از سطح ۵۰۰ هکتار از مزارع شهرستان ارزوئیه آغاز شده است.
مدیر جهادکشاورزی ارزوئیه میگوید: کاشت ذرت علوفهای از اوایل آبان آغاز شده و تا اواسط آذرماه ادامه دارد و برداشت آن نیز از ۳۰۰۰ هکتار مزارع ذرت توسط ۴ دستگاه چاپر انجام میشود.
حبیبی ادامه میدهد: هر سال ۱۵ هزارهکتار ذرت در ارزوئیه کشت میشود که تقریباً از اوایل آبان برداشت ذرت علوفهای از ۳۰۰۰ هکتار از مزارع این شهرستان شروع میشود.
وی میافزاید: سطح زیرکشت ذرت علوفهای پارسال در شهرستان ارزوئیه ۲۰۰۰ هکتار بوده که امسال به ۳۰۰۰ هکتار رسیده است.
حبیبی با اشاره به اینکه برداشت ذرت دانهای در این شهرستان نسبت به مدت مشابه پارسال یک و نیم برابر افزایش داشته است، پیشبینی کرد: از هر هکتار ۶ تن و در مجموع بیش از۳۰۰۰ تن محصول در این شهرستان برداشت شود.
وی میگوید: ذرت علوفهای با متوسط عملکرد ۶۵ تن در هکتار در حال انجام است و پیشبینی میشود که ذرت برداشت شده برای تامین علوفه و تغذیه دام در دامداریها و گاوداریها به شهرستانهای همجوار و خارج استان نیز صادر میشود.
حبیبی ادامه میدهد: قیمت پایین این محصول، نبود یک تعاونی ویژه برای خرید ذرت علوفهای و وجود دلالان از مشکلات برداشت این محصول است.
وی میافزاید: ذرت دانهای برداشت شده علاوه بر مصرف داخلی استان، به مرغداریهای استانهای خراسانهای شمالی و جنوبی نیز ارسال میشود.
جشنوارهی شکرگذاری برداشت ذرت در شهرستان ارزوئیه
مدیر جهاد کشاورزی ارزوئیه میگوید: شهرستان ارزوئیه به علت نیمهگرمسیری بودن یکی از قطبهای تولید ذرت دانهایست که ما پارسال ۱۲۰ هزار تن ذرت که عمده خوراک مرغداریهای استان است را در این شهرستان تولید کردیم.
جهت شکرگذاری برداشت ذرت در منطقه ارزوئیه، جشنوارهای در هفتم آذرماه در ارزوئیه برگزار میشود.
حبیبی میگوید: در این جشنواره پتانسیلهای شهرستان و صنایع جنبی منطقه در نمایشگاه در معرض دید بازدیدکنندگان قرار میگیرد همچنین برداشت ذرت در مزرعه هم داریم.
گزارش از: فرزانه لشکری، خبرنگار ایسنا منطقه کویر