مجله اینترنتی کشاورز جوان – مدیر سازمان تعاون روستایی استان هرمزگان گفت: ۱۳۵ تشکل تعاونی روستایی،تولید، کشاورزی، زنان و صنوف کشاورزی در استان هرمزگان فعال است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، تعاونیها یکی از بخشهای مهم اقتصاد کشور در قانون اساسی محسوب میشوند و باید در برنامه پنجم توسعه سهم آنها از اقتصاد کشور به ۲۵ درصد افزایش یابد و در حال حاضر نیز ۱۳۵تشکل تعاونی روستایی، تولید، کشاورزی و صنف کشاورزی با داشتن۱۲۸ هزار عضو فعال در استان هرمزگان فعالیت دارند و تهیه و توزیع نهادههای کشاورزی و خرید محصولات تولیدکنندگان از فعالیتهای آنها است.
مدیر سازمان تعاون روستایی استان هرمزگان گفت: تعاون روستایی استان هرمزگان اقدامات قابل توجهی داشته و در ارزیابیهای صورت گرفته بر اساس عملکرد تشکلهای بخش کشاورزی در جایگاه پنجم کشوری قرار دارد.
حمزه رادمنش افزود: طرح توسعه کشاورزی به عنوان یکی از برنامههای کاربردی برای اثربخشی تشکلهای کشاورزی محسوب میشود که حمایت از شیوههای نوین کشاورزی و خاکورزی حفاظتی از دیگر برنامههای تعاونی روستایی در تقویت بخش کشاورزی به شمار میآید.
وی تصریح کرد: تعاونیهای روستایی چند منظوره هستند و به فعالیتهای مختلف خدماتی، تولیدی، بازرگانی و ترویجی میپردازند که این فعالیتها در راستای اهداف و سیاستهای حمایتی دولت در جهت توسعه بخش کشاورزی و حمایت از روستائیان است.
رادمنش با بیان اینکه هم اکنون ۹۰ درصد تعاونیهای روستایی استان فعال هستند، خاطرنشان کرد: طرح آسیبشناسی تعاونیهای غیر فعال نیز در حال اجراست.
نظام صنفی در۱۲شهرستان آغاز به کار کرده است
مدیرسازمان تعاون روستایی هرمزگان با اشاره به فعالیتهای نظام صنفی، بیان کرد: نظام صنفی کالاهای کشاورزی از سال ۸۹ تشکیل شده و نسبت به صدور پروانه فعالیت برای تولید کنندگان بخش کشاورزی فعالیت میکند.
رادمنش تصریح کرد: در حال حاضر ۱۲نظام صنفی درشهرستان های مختلف استان تشکیل شده که بیش از ۶هزار نفر عضوگیری کردند.
وی گفت: افرادی که نسبت به اخذ پروانه فعالیت از نظام صنفی اقدام میکنند با توجه به مصوبات قوانین بودجه سنواتی زیرپوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار میگیرند و هر کارگاه میتواند دست کم تا پنج نفر را زیرپوشش این بیمه قرار دهد.
رادمنش از دیگر مزایای این بیمه را معافیت کارگران کارگاه از پرداخت سهم کارفرمایی ذکر کرد.
۵ بازارچه عرضه محصولات کشاورزی و دامی راه اندازی شده است
مدیر تعاون روستایی هرمزگان گفت: این بازارچه های دائمی از ابتدای سال تاکنون در شهرستان های بندرعباس، حاجی آباد، بندرلنگه، میناب و پارسیان راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه تا پایان سال این تعداد به ۱۰ بازارچه می رسد، افزود: علاوه بر این بازارچه ها، غرفه های عرضه مستقیم محصولات کشاورزی و دامی نیز در نقاط مختلف مرکز استان و برخی از شهرستان راه اندازی شده است.
حمزه رادمنش گفت: حفظ منافع تولیدکنندگان و مصرفکنندگان، حذف دلالال، برنامهپذیر کردن مدیریت زنجیره اقتصادی محصولات کشاورزی از تولید تا مصرف و تقویت نقش دولت در تنظیم بازار محصولات کشاورزی از اهداف ایجاد این مراکز است.
وی خاطرنشان کرد: عمده این محصولات شامل برنج، گوشتسفید و قرمز، ماهی، انواع میوه و مرکبات، لبنیات، حبوبات، سبزیجات، صیفیجات است.
رادمنش تصریحکرد: حضور شرکتهای تعاونی و اتحادیههای تخصصی کشاورزان در این زمینه سبب کاهش نقش واسطهها و دلالان میشود و منافع متقابل تولیدکننده و مصرفکننده تامین می شود.
وی افزود: تقویت شبکه تعاونیهای کشاورزی و روستایی از یک سو به نفع مصرفکننده است و از سوی دیگر به بهبود توان اقتصادی کشاورز کمک میکند.
توزیع ۴هزار و ۷۰۰تن کالاهای اساسی و نهاده های کشاورزی
مدیر سازمان تعاون روستایی هرمزگان از توزیع بیش از ۲هزار و ۷۰۰ تن انواع ارزاق، آرد و کالاهای اساسی از طریق اتحادیهها و شرکتهای تعاونی روستایی، بین روستائیان هرمزگانی از ابتدای امسال تا کنون خبرداد و گفت: این کالاها شامل قند و شکر، روغن و آرد بوده که با نرخ مصوب بین روستائیان توزیع شده است.
وی افزود: کلیه مایحتاج روستائیان شامل ارزاق یارانهای و کالاهای ضروری و خانگی متناسب با الگوی مصرف و با نرخهای مناسب و مصوب تهیه و از طریق شرکتهای تعاونی روستایی و فروشگاههای تعاونی مصرف توزیع شده است.
این مقام مسئول توزیع ۲هزارتن کود در بین کشاورزان نیز یکی از دیگر از فعالیت های این شبکه عنوان کرد و افزود: کودهای سولفات، اوره و غیره بیش از سهمیه اختصاصی خریداری و توزیع شد.
رادمنش از توزیع ۴۶میلیون لیتر سوخت شامل بنزین، گازوئیل و گاز طبیعی بین روستایی و کشاورزان خبرداد.
خرید بیش از ۲۲هزارتن محصولات کشاورزی
مدیر سازمان تعاون روستایی هرمزگان با اشاره به خرید محصولات کشاورزی توسط این شبکه گفت: در این مدت۲۲هزار و ۳۰۰ تن انواع محصولات کشاورزی به صورت توافقی و تضمینی توسط شرکتها و اتحادیههای تعاونی روستایی از کشاورزان هرمزگانی خریداری شده که شامل ۱۰هزار و ۵۰۰ تن به صورت توافقی و ۱۲ هزار تن به صورت تضمینی است.
رادمنش تصریح کرد: این محصولات شامل گندم، ذرت، خرما، کنجد، جو، دانه روغنی کلزا، پیاز و سیبزمینی است.
وی حمایت از کشاورزان و جلوگیری از ضرر و زیان به کشاورزان، تنظیم بازار و حذف واسطهها پر کردن خلاء محصول در بازار مصرف را از مزایای اجرای طرح خرید توافقی محصولات زراعی و باغی استان عنوان و خاطرنشان کرد: سالانه از سطح۱۶۰ هزار هکتار اراضی زیرکشت، ۲ میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی در هرمزگان تولید میشود.
رادمنش افزود: گندم، ذرت، مرکبات، صیفیجات، کنجد، کلزا و علوفه دامی از مهمترین تولیدات زراعی و باغی هرمزگان محسوب می شود.
مدیر سازمان تعاون روستایی هرمزگان بخش تعاونی را متکی به اقتصاد مردمی دانست و گفت: باید با افزایش ظرفیت کاری تعاونیها در استان هرمزگان در راستای توسعه اقتصاد کشور و استان بهره لازم برده شود و به بخش اقتصاد کمک کرد.
وی اظهار امیدواری کرد با توجه به اهداف پیش بینی شده در راستای تقویت همه جانبه تشکلهای روستایی و کشاورزی، این شبکه مردمی برای رفاه قشر زحمت کش با قدرت و انسجام به کار خود ادامه دهد.