مجله اینترنتی کشاورز جوان – مدیر کل دفتر تعاونیهای تولیدی وزارت تعاون از اجرای طرح «کشاورزی مهر» در دولت یازدهم و ثبت نام ۵۲۰ هزار کارجوی کشاورزی در این طرح تا مرداد خبر داد و گفت: ۳۷ درصد از فرصتهای شغلی بخش تعاون از آنِ تعاونی تولیدی است.
البرز محمدی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، درباره طرح ملی کشاورزی مهر اظهار داشت: این طرح در راستای ساماندهی کارجویان بخش کشاورزی در قالب تعاونیهای کشاورزی مهر است که تا پایان مردادماه سال جاری بیش از ۵۲۰ هزار نفر در سامانه موصوف ثبت نام کردهاند. از این تعداد حدود ۳۰۲ هزار نفر واجد شرایط بوده و ۲۵۷ هزار نفر مورد مشاوره و تعداد ۵۳۴۴ کارجو مورد آموزش قرار گرفتند. برای افراد آموزش دیده تعداد ۵۳۴۴ شرکت تعاونی با عضویت ۴۲۹۵۸ نفر جهت ایجاد ۴۵۴۲۳ فرصت شغلی تشکیل شده است.
وی ادامه داد: از مجموع بیش از ۱۹۲ هزار شرکت تعاونی تشکیل شده در کشور، بیش از ۹۳ هزار شرکت تعاونی؛ تولیدی بوده که در گرایشهای مختلف صنعتی، معدنی، کشاورزی، عمرانی و فرش دستباف و تامین نیاز تولید کنندگان فعالیت می کنند. این تعاونیها بیش از ۴۸ درصد از تعداد تعاونیهای تشکیل شده و حدود ۳۷ درصد از فرصتهای شغلی ایجاد شده در بخش تعاون را با قریب به ۹۹۴ هزار فرصت شغلی به خود اختصاص داده اند.
محمدی بیان کرد: از این تعداد تعاونی حدود ۵۲ هزار تعاونی تولیدی فعال و در دست اجرا بوده و بیش از ۴۸ درصد کل تعاونیهای فعال و دردست اجرای کشور را به خود اختصاص داده اند. اشتغال این تعاونیها بیش از ۶۰۹ هزار نفر و بیش از ۳۵ درصد فرصتهای شغلی ایجاد شده توسط تعاونیهای فعال و در دست اجرای کشور است.
مدیر کل دفتر تعاونیهای تولیدی وزارت تعاون درباره وضعیت شرکتهای تعاونی تولیدی افزود: شرکتهای تعاونی تولیدی نقش موثری را در کاهش تصدیگری دولت بر عهده داشته و تاکنون با همکاری سازمان شیلات بیش از ۳۰ بندر صیادی به تعاونیهای صیادی واگذار شده است.
محمدی با اشاره به اینکه پیگیری اعطای تسهیلات ریالی جهت تامین نقدینگی و سرمایه گذاری مورد نیاز اجرای طرحهای توسعه ای و تکمیلی تعاونیهای صنعتی و معدنی از منابع صندوق توسعه ملی از اهم اقدامات به عمل آمده جهت حمایت مالی از تعاونیهای تولیدی بوده است افزود: در راستای هماهنگیهای انجام شده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت صنعت، معدن و تجارت، صندوق توسعه ملی و بانک توسعه تعاون جهت تسهیل اعطاء تسهیلات به شرکتهای تعاونی متقاضی تسهیلات ریالی و ارزی صندوق توسعه ملی از طریق کارگروه مرکزی صندوق توسعه ملی، تاکنون حدود ۲۸۰۰ شرکت تعاونی با تسهیلات مورد نیاز بیش از ۱۸۰۰۰میلیارد ریال به وزارت صنعت، معدن و تجارت معرفی شده است.