مجله اینترنتی کشاورز جوان – معاون برنامهریزی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: محصولات کشاورزی تولیدی در استان زنجان دو برابر مصرف و نیاز استان است.
جواد تاراسی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به ضرورت توجه به ترویج یافتههای تحقیقاتی در حوزه کشاورزی اظهار داشت: کاربرد یافتههای تحقیقاتی در مزرعه از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی افزود: تامین غذای جمعیت رو به رشد و از سوی دیگر محدودیت منابع تولید از جمله آب، زمین، خاک و… اهمیت مدیریت در این بخش را نشان میدهد.
معاون برنامهریزی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان مدیریت تامین غذای جمعیتهای بالا با وجود محدویت منابع را در سطح کشور و استان قابل اجرا دانست و خاطرنشان کرد: این مدیریت در زمین و آب محدود امکانپذیر است.
تاراسی با اشاره به اینکه برای افزایش تولیدات کشاورزی نیازی به افزایش زمین نیست، عنوان کرد: کشاورزان پیشرو شاهدی بر این مدعا هستند.
این مسئول با اشاره به میزان محصول تولیدی کشاورزان پیشرو گفت: این کشاورزان موفق شدهاند بیش از دو تا سه برابر کشاورزان معمولی تولید داشته باشند.
وی دلایل موفقیت کشاورزان پیشرو در افزایش تولید در واحد سطح را یادآور شد و تاکید کرد: مدیریت مزرعه و استفاده از دانشهایی که منجر به افزایش عملکرد میشود، عامل موفقیت این کشاورزان است.
معاون برنامهریزی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان تصریح کرد: در تلاش هستیم شرایطی فراهم شود تا کشاورزان عادی نیز همچون کشاورزان پیشرو با استفاده از دانشهای نوین عملکرد محصول خود را افزایش دهند.
تاراسی با اعلام اینکه محصولات کشاورزی تولیدی در استان زنجان دو برابر مصرف استان است، ادامه داد: با مدیریت صحیح میتوان این میزان را به سه تا چهار برابر افزایش داد.
این مسئول به راهکارهای مدیریتی افزایش عملکرد محصولات کشاورزی اشاره و خاطرنشان کرد: استفاده از ارقام پر محصول، کنترل منطقی آفات و بیماریها، استفاده منطقی از کود و اصلاح خاک از جمله این روشها است.
وی به کنترل ضایعات در بخش کشاورزی اشاره کرد و بیان داشت: با تخصیص اعتبارات لازم میتوان ضایعات مربوط به بخش کشاورزی را کاهش داد.
معاون برنامهریزی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با تاکید بر اهمیت کنترل آب مصرفی در بخش کشاورزی تصریح کرد: کنترل هدر رفت آب در این بخش، کشاورزی پایدار در استان را تضمین میکند.
تاراسی با بیان اینکه آب مصرفی در بخش کشاورزی ۹۰ درصد آب زیر زمینی استان را تشکیل میدهد، تاکید کرد: در شرایط عدم کنترل آب مصرفی بخش کشاورزی افت سطح آبهای زیر زمینی به حداکثر خواهد رسید.
این مسئول ادامه داد: افت شدید سطح آبهای زیرزمینی ضربهای به کشاورزی و تولید پایدار در آیندهای نه چندان دور خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه تبدیل اراضی با آبیاری سنتی به آبیاری نوین کشاورزی در سطح استان آغاز شده، اظهار داشت: در سطح استان زنجان ۱۲۰ هزار هکتار اراضی آبی مستعد برای آبیاری نوین از جمله آبیاری تحت فشار وجود دارد.
معاون برنامهریزی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان اضافه کرد: در ۳۳ هزار هکتار از این میزان آبیاری تحت فشار انجام شده برای بقیه اراضی مستعد نیازمند تخصیص اعتبار هستیم.
تاراسی اضافه کرد: در صورت تخصیص اعتبارات لازم در طول چند سال کل اراضی مستعد در استان را با اجرای آبیاری تحت فشار در آنها از نظر مصرف آب مدیریت خواهیم کرد.
این مسئول به جبران اعتبارات کشاورزی در صورت تخصیص اشاره و خاطرنشان کرد: هزینه اتلاف آب کشاورزی به روش سنتی در طول دو تا سه سال این اعتبار را جبران میکند.