برنامه‌ریزی اتحادیه دامداران برای کنترل بیماری تب سه روزه/واردات واکسن از ژاپن

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در print

کشاورز جوان – برنامه‌های کنترل بیماری تب سه روزه امروز در یک سمینار یک روزه بررسی شد و طی قرارداد با بخش خصوصی سالانه ۱۵۰ هزار دز واکسن بیماری تب سه روزه از کشور ژاپن وارد می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس، سمینار یک روزه اتحادیه‌های دامداران سراسر کشور امروز در حالی برگزار شد که بیماری تب سه روزه از ابتدای سال در تعدادی از استانهای کشور شیوع پیدا کرده و خسارت‌هایی به دامداران کشور زده است.

این سمینار با هدف توجیهی اتحادیه‌های دامداران سراسر کشور در خصوص تأثیر این بیماری و نحوه مقابله با آن با حضور نماینده دامپزشکی کشور، دبیر کل خانه کشاورز و نماینده شرکت وارد کننده واکسن تب سه روزه برگزار شد.

ویروس بیماری تب سه روزه توسط حشرات ناقل به ویژه پشه خونخوار منتقل می‌شود و معمولا از اوایل بهار با شروع گرما آغاز شده و تا پایان تابستان ادامه دارد.

این بیماری مشترک بین انسان و دام نیست و خوردن گوشت و شیر مبتلا برای انسان خطرناک نیست، اما باعث کاهش ۲۰ درصدی تولید شیر و گوشت تولیدی می‌شود.

اتحادیه سراسری دامداران به تازگی قراردادی با شرکت وارد کننده واکسن تب سه روزه تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور منعقد کرده است که سالانه ۱۵۰ هزار دز از این واکسن وارد کند.

سعید سلطانی مدیر عامل اتحادیه سراسری دامداران گفت: این اتحادیه در راستای اصل ۴۴ قراردادی را با شرکت وارد کننده واکسن تب سه روزه منعقد کرده است.

وی با بیان اینکه این واکسن تنها از کشور ژاپن وارد می‌شود، گفت:دام‌ها از زمان ابتلا به بیماری تب سه روزه تا بهبود ۳۰۰ هزار تومان خسارت می‌بیند در حالی که هزینه هر دوز از این واکسن ۶ هزار تومان تمام می‌شود.

سلطانی گفت: تمام اعتبار ۱۵۰ هزار دز واکسن از محل صندوق سرمایه‌گذاری دامپروری تامین اعتبار شده است.

رضا مجری وارد کننده این واکسن نیز به خبرنگار فارس گفت: بر اساس قرارداد ۵۰ هزار دز از این واکسن در حال توزیع است ۹۰ هزار دز در بهمن ماه وارد کشور می‌شود و ۲۰ هزار دز هم خرداد سال آینده وارد کشور خواهد شد.

مجری تصریح کرد: علاوه بر مفاد قرارداد، برنامه‌ریزی شده است با توجه به نیاز کشور و برآورد میزان نیاز به تدریج واکسن تب سه روزه به کشور وارد شود.

همچنین داراب عبداللهی معاون مبارزه با بیماری‌های واگیر و دفتر بهداشت مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور گفت: این بیماری در استان‌های گیلان، مازندران، قزوین، البرز و تهران شیوع داشت اما با آغاز فصل سرما این بیماری به حالت نهفته در آمده است.

وی تأکید کرد: در مراحل ابتدایی شیوع ۵۵ هزار دوز واکسن توزیع شد و اکنون نیز بر اساس قراردادی که با بخش خصوصی منعقد شده است برنامه‌ریزی برای واردات واکسن مورد نیاز انجام می‌شود.

*بی‌خطر بودن استفاده از گوشت و شیر دام مبتلا به تب سه روزه برای انسان

عبداللهی گفت: استفاده از گوشت و شیر دام مبتلا به این بیماری برای انسانی ضرری ندارد و ضمن اینکه پزشکان متخصص در کشتارگاه‌های کشور مسئول نظارت بر دام‌های کشتار هستند و در صورت مشاهده علایم آن را از چرخه مصرف خارج می‌کنند.

وی ادامه داد: البته اگر در طول دوره درمان استفاده از برخی داروها عوارضی می‌تواند داشته باشد که پزشکان مستقر در کشتارگاه‌ها بررسی می‌کنند.

سمینار یک روزه با حضور کلانتری دبیر کل خانه کشاورز نماینده سازمان دامپزشکی کشور و اتحادیه‌ استانهای سراسر کشور امروز در اتحادیه سراسری دامداران برگزار شد.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *