خانه / اخبار / “موز” در خطر انقراض!!!
اخبار کشاورزی

“موز” در خطر انقراض!!!

کشاورز جوان – طرفداران «موز» باید هر چه زودتر دست به کار شوند و به اندازه کافی میوه مورد علاقه خود را بچشند که موجودی موز دنیا در خطر انقراض قرار گرفته است.

بر اساس خبری که روزنامه «ایندپندنت» به نقل از دانشمندان اعلام کرده است آن ها به استناد مطالعات تحقیقاتی خودهشدار داده اند که منابع موز جهان مورد تهاجم بی سابقه آفت و عفونت های قارچی قرار گرفته است، وضعیتی که در صورت تداوم «فاجعه آمیز» خواهد بود.

بر اساس این خبر،کاستاریکا، از جمله کشورهایی است که به عنوان یکی از بزرگ ترین تأمین کنندگان موز در جهان، با اعلام «وضعیت اضطراری»، جدی بودن این تهدید را تأیید کرده است.

بنابر این گزارش، صادرات نیم میلیارد دلاری موز کاستاریکا همزمان مورد حمله دو نوع آفت متفاوت قرار گرفته است که حدود ۲۰ درصد از محصول موز این کشور را از بین برده است.

ماگدا گونزالز، مدیر اداره خدمات بهداشت گیاهی وزارت کشاورزی کاستاریکا، گرمایش زمین را عامل اصلی افزایش آفت های اخیر اعلام کرد. این مقام دولتی توضیح داد: «می توانم با اطمینان نزدیک به یقین به شما بگویم که تغییر آب و هوای زمین مُسبب ازدیاد این آفت ها است.»

خانم گونزالز در ادامه افزود که با شرایط کنونی کشورش نگران آن است که امکان عمل به تعهدات صادرات موز کاستاریکا وجود نداشته باشد.

دانشمندان می گویند احتمال دارد ترکیب قارچ مهلک و نوعی حشره آفت موز به کل آمریکای لاتین و منطقه دریای کارائیب سرایت کند، – مناطقی که در مجموع بیش از ۸۰ درصد محصول موز جهان در آنجا تولید می شود.

در همین حال، سایت «هافینگتون پُست» از سرایت قارچ «فوزاریوم اُکسیسپوروم» در کشورهای موزامبیک و اُردن خبر داد.

به نوشته این سایت دانشمندان نگران آن هستند که با سرایت این قارچ به نواحی بیشتری از جهان، ادامه حیات موز خوراکی – موسوم به موز کَوِندیش – با خطر جدی مواجه شود.

به گفته دانشمندان نگرانی اصلی از جهت آن است که قارچ فوق – که پیش از این تنها در بخش هایی از آسیا و استرالیا یافت می شد – به سراسر جهان سرایت کند و کُلیه منابع موز خوراکی را از بین ببرد.

رندی پلوتز، بیماری شناس گیاهی از دانشگاه فلوریدا، با ابراز نگرانی از روند کنونی پخش این قارچ به هافینگتون پست گفت: «با در نظر گرفتن سرعت سرایت فعلی، تقریباً شکی وجود ندارد که این عفونت به مراکز اصلی محصول موز کَوِندیش خواهد رسید.»

به گفته دانشمندان برای انتقال این قارچ تنها یک مشت خاک آلوده لازم است که سراسر یک قاره را آلوده کند.

شما خوانندگان ایانا که به نحوی در حوزه بیماری شناسی گیاهی به تحقیق اهتمام دارید چطور!؟ آیا این طور فکر می کنید یا این امر را بزرگنمایی می دانید؟ اطلاعات خود را به ما ارسال کنید تا در اختیار ارگان های تحقیقاتی قرار دهیم. البته امیدواریم روزی نرسد که موز را فقط بتوان در موزه هایی مانند موزه تصویر زیر تماشا کرد و از وصف جایگاه آن در روزگار امروز داد سخن سر داد!

منبع: خبرگزاری کشاورزی ایران

همچنین ببینید

گوشت قرمز

پیش بینی تولید ۸۶۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور در سال جاری

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی پیش بینی کرد که امسال نزدیک به ۸۶۰ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code