کشاورز جوان – در راستای اجرایی شدن ماده ۳۳ قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی، محصولاتی که برای دولت بار مالی داشتند و دارای مشکل در عرضه بودند ازجمله سیبزمینی و پیاز، آماده ورود به بورس میشوند.
مدیر مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران امروز در گفتگو با خبرگزاری کشاورزی ایران با اعلام این خبر گفت: با وجود آنکه ورود محصولات کشاورزی به بورس از رشد ۳۴ درصدی نسبت به مدت مشابه گذشته برخوردار است، اما این روند کافی نیست.
علی پناهی افزود: مطابق ماده ۳۳ قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی مقرر شده است که محصولات برداشتشده سال زراعی آینده بهصورت پایلوت در بورس ظاهر شود.
وی خاطرنشان کرد: از آنجا که محصول سیبزمینی و پیاز طی سالهای گذشته دارای مشکل بود و حتی گاهی از موارد دولت مجبور به خرید یکجا و آتش زدن آنها میشد، بنابراین کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی خواستار ورود این دو محصول به بورس شدند.
پناهی ادامه داد: از آنجا که شرایط نگهداری در انبارها و ضوابط موجود برای استاندارد سیبزمینی و پیاز دارای شرایط خاص است، کارگزاری خاصی برای تدوین این استانداردها تعیین شده که قرار است به سرعت این موارد را تحت بررسی قرار دهد و انبارهای مورد نیاز را آماده کند.
وی تصریح کرد: در گاهی از موارد، در استانهایی چون جیرفت و کهوج دمای ۴۵ درجه هوا، شرایط را برای نگهداری محصولات کشاورزی سخت میکند که در این راستا باید فکری اساسی شود.
ورود محمولههای بعدی تخممرغ به بورس
مدیر مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران یادآور شد: با هماهنگیهای انجامشده با کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی و همکاران شرکت بورس کالای ایران، قول مساعد برای ورود این محصولات و سایر محصولات جدیدالورود داده شده است.
پناهی تأکید کرد: ورود سیبزمینی و پیاز بهدلیل مشکلاتی که وجود داشت، قرار شد در بورس ظاهر شود تا بخشی از بار مالی دولت از طریق این بازار کم شود.
وی اظهار داشت: استانداردهای مورد نیاز بهزودی تدوین میشود و شرایط لازم برای حضور هرچه بیشتری این محصولات فراهم شود.
پناهی از ورود تخممرغ به بورس در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: نخستین محموله حضور موفقی داشت که بهدنبال آن مقرر است تا محمولههای بعدی تخممرغ نیز بهزودی وارد شود.