برای پایانه متمرکز صادراتی گل و گیاه به ۴۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز نیاز است

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در print

کشاورز جوان – مدیر عامل اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان گل و گیاه کشور گفت: برای اتمام و راه اندازی پایانه صادراتی گل و گیاه کشور به ۴۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که در صورت تامین نشدن آن وضعیت این پایانه بلاتکلیف باقی خواهد ماند.

جلال عجایبی در گفت و گو با ایرنا افزود: احداث پایانه صادراتی گل و گیاه کشور در سال ۸۴ با مبلغ ۵۰ میلیارد ریال اعتبار کلید خورد و قرار بود طی سه تا چهار سال به اتمام رسیده و راه اندازی شود.

به گفته وی، در همان زمان دولت تنها یک میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز این پایانه را تامین و پراخت کرد و مابقی تاکنون تامین اعتبار نشده است.

مدیر عامل اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان گل و گیاه کشور ادامه داد: نبود پایانه متمرکز صادراتی، تولیدکنندگان و تجار گل و گیاه را با مشکل مواجه کرده و ادامه این روند برای این صنعت خوشایند نخواهد بود.

وی با بیان این که، هم اکنون ایران در زمینه صادرات گل و گیاهان زینتی، شاخه بریده و آپارتمانی صادرات چندانی ندارد و تنها در بخش گلهای فضای سبز صادرات کمی انجام می شود گفت: با وجود توانایی های بالای تولید گل و گیاه در کشور، ایران سالانه ظرفیت صادرات یک میلیارد دلار گل و گیاهان زینتی، شاخه بریده، آپارتمانی و فضای سبز را دارد.

عجایبی اظهار داشت: در حال حاضر اتمام این پایانه صادراتی به ۴۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که باید از سوی دولت تامین اعتبار شود، چرا که تولید کنندگان این بخش سرمایه و توانمندی لازم را برای ایجاد چنین پایانه ای ندارند.

وی اضافه کرد: متاسفانه تولیدکنندگان این بخش علاوه بر مشکل نبود پایانه متمرکز صادراتی برای تجارت گل و گیاه با چالش نبود امکانات و تجهیزات تولید، عدم حمایت دولت در ارایه تسهیلات مناسب نیز مواجه هستند که همین امر باعث خروج برخی تولیدکنندگان از این صنعت شده است.

مدیر عامل اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان گل و گیاه کشور تصریح کرد: با خروج تولیدکنندگان از صنعت گل و گیاه کشور علاوه بر کاهش ارزآوری، افزایش بیکاری، تولید داخل نیز از بین خواهد رفت و همین موضوع زمینه واردات گل و گیاه زینتی به کشور را نیز فراهم خواهد کرد.

وی گفت: با واردات گل و گیاه مورد نیاز کشور به طور حتم دست دلالان و واسطه گران باز می شود و سودجویان سودهای کلانی به جیب خواهند زد و در مقابل برنامه ریزی های و زحمات انجام شده در این زمینه طی سالهای گذشته از بین خواهد رفت.

عجایبی اضافه کرد: هم اکنون سرمایه گذاری در صنعت گل و گیاه زینتی از جمله گل های شاخه بریده، گیاهان آپارتمانی و فضای باز کافی نیست و متاسفانه تولید کنندگان این صنعت توان سرمایه گذاری در این بخش را ندارند.

وی با بیان اینکه کشور در زمینه تولید گل و گیاهان زینتی، آپارتمانی و فضای سبز توانایی بالایی دارند، اظهار داشت: سالانه تنها بخش اندکی از گل های فضای باز به کشورهای آسیای میانه و عراق صادر می شود.

عجایبی، عمده مشکل صادرات گل و گیاه کشور را نبود پایانه متمرکز صادراتی عنوان کرد و گفت: هم اکنون پراکندگی و فاصله محل تولید گل و گیاه تا مراکز بسته بندی، قرنطینه و گمرک تولیدکنندگان و صادرکنندگان را با مشکل مواجه کرده است، به طوری که صادرکنندگان باید برای هر یک از فعالیت های ذکر شده، گل و گیاه خود را در فواصل زیاد به نقاط مختلف منتقل کنند که به دلیل حساس بودن این محصولات امکان چنین اقدامی وجود ندارد.

به گفته وی، صادرات گل و گیاه می تواند ارزآوری خوبی برای کشور به همراه داشته باشد، بنابراین دولت می تواند با تخصیص یارانه مورد نیاز این بخش و راه اندازی پایانه متمرکز صادراتی صنعت گل و گیاه کشور را مورد حمایت قرار دهد.

وی اظهار داشت: پایانه متمرکز صادراتی گل و گیاه بر اساس مصوبه دولت هشتم در منطقه احمدآباد استان خوزستان کلید خورد، در دولت نهم تنها مبلغی در حدود یک میلیارد تومان به این پایانه اختصاص یافت و تاکنون نیز اعتبار این پایانه تامین نشده است.

گل و کشاورزی و تولید گل

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *