کشاورز جوان – قائم مقام سازمان امور عشایر گفت: با توجه به بودجه تصویب شده برای اسکان عشایر اگر این اعتبار به صورت کامل تخصیص پیدا کند، کاهش ۵۰ درصدی را در اسکان عشایر نسبت به اهداف تعیین شده در برنامهی پنجم توسعه خواهیم داشت.
به گزارش گشاورز جوان به نقل از ایسنا، میرولی صفرزاده – معاون توسعه و عمران امور عشایر – اظهار کرد: براساس برنامهریزی صورت گرفته در برنامهی پنجم توسعه سالانه باید ۸۰۰۰ خانوار اسکان یابند که به حدود ۱۱۰ میلیارد تومان بودجه نیاز دارد.
وی افزود: امسال در ردیف بودجه ملی اسکان عشایر ۳۰ میلیارد تومان به تصویب رسید که مجلس شورای اسلامی در ردیف دیگری ۲۰ میلیارد تومان دیگر برای اسکان عشایر در نظر گرفت، اما حتی اگر ۵۰ میلیارد مصوب مجلس شورای اسلامی در سال جاری اختصاص یابد، میتوان با این بودجه حدود چهار هزار خانوار عشایری را اسکان داد که نسبت به برنامه با کاهش ۵۰ درصدی مواجه میشویم.
صفرزاده با بیان اینکه تاکنون هیچ اعتباری از سال جاری به سازمان اختصاص پیدا نکرده است، گفت: از ابتدای برنامه دوم توسعه که اسکان عشایر در دستور کار دولت و سازمان امور عشایر قرار گرفت تا سال گذشته ۷۶ هزار خانوار اسکان پیدا کردند.
قائم مقام سازمان امورعشایر خاطر نشان کرد: در سال گذشته از ۴۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب مجلس شورای اسلامی برای اسکان عشایر حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان به این سازمان اختصاص پیدا کرد و با این اعتبار تنها توانستیم ۲۵۰۰ خانوار عشایر را اسکان دهیم که نسبت به سالهای گذشته به مراتب کمتر از برنامهریزیهای پیشبینی شده بود.
*** خشکسالی و بحران آب در هفت استان کشور
وی اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که در حال حاضر عشایر در هفت استان با آن مواجه هستند ایجاد خشکسالی و وجود بحران آب و مشکل تامین علوفه است، چرا که بسیاری از عشایر در نیمه شمالی کشور در حال کوچ هستند یا هنوز کوچ نکردهاند.
صفرزاده ادامه داد: برای حل مشکل عشایر و تامین آب و علوفه برای فصل آینده باید بتوانیم از بخش اعتبارات مربوط به حوادث حمایت مالی دریافت کنیم تا مشکل استانهای بحرانی حل شود.
به گفته قائم مقام سازمان امورعشایر استانهای بحرانی در حال حاضر شامل البرز، مرکزی، تهران، سمنان، گلستان، خراسان شمالی وخراسان رضوی است.