خانه / اخبار / اخبار كشاورزی / بومی‌ سازی مسأله امنیت غذایی در کشور
اخبار کشاورزی

بومی‌ سازی مسأله امنیت غذایی در کشور

کشاورز جوان – مسوول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: ما باید این تعریف از امنیت غذایی را با توجه به شرایط جامعه خود بومی کرده و براساس واقعیت‌های جامعه خودمان تعریفی از امنیت غذایی به دست دهیم.

به گزارش کشاورز جوان به نقل از ایسنا، محمدرضا جهانسوز، در همایش سالروز تشکیل سازمان بسیج کشاورزی و منابع طبیعی که در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: در دهه ۱۹۷۰ میلادی با بروز خشکسالی بسیار حاد در دنیا قیمت غلات دو برابر افزایش یافت و جهان را با اختلالاتی مواجه کرد که در برخی مناطق تا حد تغییر رژیم سیاسی کشورها پیش رفت.

وی افزود: پس از این حادثه واژه امنیت غذایی وارد ادبیات دنیای غرب شد و در همایشی که به سال ۱۹۷۴ برگزار شد، برای اولین بار لزوم افزایش تولید غذا جهت ایجاد امنیت غذایی مطرح شد.

جهانسوز خاطرنشان کرد: با وجود افزایش تولید در آن سالها کشورهایی بودند که همچنان جمعیت گرسنه داشتند به همین دلیل در دهه ۸۰ میلادی کشورهای جهان متوجه شدند که امنیت غذایی فقط با افزایش تولید به دست نمی‌آید و مبحث دسترسی به غذا و قدرت خرید مردم نیز در این بین دخیل است.

وی ادامه داد: با آغاز دهه ۹۰ میلادی مسأله جدیدتری به نام کیفیت و سالم بودن غذا در بحث امنیت غذایی مطرح شد و دنیا به این نتیجه رسید که فقط تولید و دسترسی به غذا در امنیت غذایی مطرح نیست و غذای تولیدی باید سالم باشد.

جهانسوز گفت: جدیدترین تعریف سازمان جهانی خوار و بار و کشاورزی از امنیت غذایی به این صورت است که همه مردم در همه زمانها دسترسی فیزیکی، اجتماعی و اقتصادی به غذای سالم، کافی و مغذی در طول فعالیت روزانه داشته باشند.

وی افزود: ما باید این تعریف از امنیت غذایی را با توجه به شرایط جامعه خود بومی کرده و براساس واقعیت‌های جامعه خودمان تعریفی از امنیت غذایی به دست دهیم.

این مقام مسوول خاطرنشان کرد: به همین منظور با توجه به الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت سه مؤلفه در این تعریف در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: نخستین مولفه تأکید بر علوم و معارف الهی در ارائه تعریف بومی است و با دریافت علوم از غرب و بومی کردن آن به همراه توجه به این معارف باید امنیت غذایی را در کشور تعریف کرد.

جهانسوز گفت: در تعریف جهانی امنیت غذایی با تأکید بر ثبات و پایداری تولید مسائلی چون پایداری تولید، عدم فشار بر محیط زیست، اخلاق کار، کودکان کار و دوری از مطامع سودجویان، در نظر گرفته نشده است؛ لذا ما به صورت ویژه به این مسائل در این تعریف باید بپردازیم.

وی گفت: ایران کشور خشکی است و نمی تواند با تعریف جهانی از امنیت غذایی مطابقت داشته باشد به همین دلیل این تعریف باید بومی شود.

جهانسوز با اشاره به جایگاه منطقه‌ای ایران خاطرنشان کرد: ایران در کانون ناامنی‌ها قرار گرفته است و باید نه تنها به بحث امنیت غذایی در داخل، بلکه کشورهای همسایه را نیز در این مقوله در نظر بیاوریم.

وی گفت: در تولید و امنیت غذایی باید از احکام اسلامی مانند پرداخت زکات، دوری از ظلم در تولید و .. استفاده کرد و تعریف امنیت غذایی در کشور را بومی کنیم تا در این زمینه موفق شویم.

جهانسوز در پایان گفت: تنها راه رسیدن به قله‌های امنیت غذایی اجرای فرمایش امام خمینی(ره)مبنی بر در رأس امور بودن کشاورزی است.

همچنین ببینید

اخبار کشاورزی

توسعه کشاورزی شهری با محور گلخانه های کوچک

کشاورز جوان – معاون وزیرجهاد کشاورزی درامور باغبانی با اشاره به اهمیت صرفه جویی در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code